כזה ניסיתי: Sonos Play

לאחר השקת ה-Arc Ultra באוקטובר 2024, לקחה סונוס פסק זמן לא אופייני. יצרנית הרמקולים החכמים האמריקאית, שמאז 2017 הקפידה לא להשאיר אף שנה קלנדרית ריקה, עצרה לחשב מסלול מחדש. זה קרה בעקבות עדכון האפליקציה הזכור לשמצה שהכניס את החברה לסחרור חסר תקדים, שכלל טלטלה עמוקה בצמרת ההנהלה, סבבי פיטורין, ופגיעה קשה ברווחיות ובשווי השוק שלה. בסונוס לקחו את עצמם בידיים, התמקדו בשיקום האפליקציה, ובמרץ האחרון שברו את הבצורת עם רמקול חדש לחלוטין: Sonos Play. בדקתי אותו בשבועות האחרונים.

Sonos Play (צילום: גד גניר)Sonos Play (צילום: גד גניר)
מפרט טכני
ארכיטקטורת שמע3 מגברים דיגיטליים מסוג Class-H, 2 טוויטרים (זוויתיים), 1 מיד-וופר, וזוג רדיאטורים פסיביים מבטלי כוח
קישוריותWi-Fi 6 (802.11ax), Bluetooth 5.3, ו-Apple AirPlay 2
חיי סוללהעד 24 שעות של נגינה רצופה (סוללה בנפח 4,800mAh, ניתנת להחלפה על ידי המשתמש)
עמידותבעלת דירוג IP67 (עמיד לאבק, עמיד למים באופן מלא, ועמיד בפני נפילות)
טעינהUSB-C Power Delivery (18W ומעלה) כולל בסיס טעינה בצבע תואם
שליטה קוליתתמיכה מובנית ב-Amazon Alexa וב-Sonos Voice Control
מימדים7.6" x 4.4" x 3.0" (גובה x רוחב x עומק)
משקל1.3 kg (2.9 lbs)

אם השם Play עושה לכם דה ז'ה וו, זה לא במקרה: בתחילת העשור הקודם, רוב שדרת המוצרים של סונוס נשאה את השם הזה, עם דגמים מתור הזהב של החברה כמו Play:3, Play:5 ובעיקר ה-Play:1 המיתולוגי. בסונוס עצמם הצהירו רשמית שהרמקול החדש הוא הומאג' ישיר לאותו דגם רמת כניסה פופולרי מלפני יותר מעשור, איתות ברור על הרצון של היצרנית האמריקאית לחזור למקורות. אם יורשה לי להיות נודניק, לא מדובר כאן ביורש כשר למהדרין: ה-Play:1 המקורי היה רמקול WiFi ביתי עם חיבור קבוע לחשמל, שהוחלף בזמנו על ידי סדרת One, שהוחלפה בעצמה לפני מספר שנים בסדרת Era 100. ה-Sonos Play החדש, לעומת זאת, נכנס לקטגוריה שונה לחלוטין של רמקולים ניידים עם תמיכה בקישורית בלוטות' וסוללה מובנית, ומתמקם בדיוק באמצע הסקאלה, בין ה-Roam 2 הקומפקטי ל-Move 2 העוצמתי.

Sonos Play (צילום: גד גניר)Sonos Play (צילום: גד גניר)

עיצוב, ארגונומיה ולולאה אחת משונה

מבחוץ אין כאן חריגה מיוחדת מהקו העיצובי המוכר של סונוס. המבנה הכללי בעל חתך אליפטי, הגריל שמכסה את רוב היקף הרמקול עדיין עשוי פלסטיק מחורר ברבבות חורים זעירים, הבסיס מרופד בגומי, והחלק העליון רך ונעים למגע. אין כאן משטחי מגע, רק לחצנים פיזיים המשולבים בתוך המשטח העליון. בממדיו הוא מזכיר את ה-Era 100, רק מעט רזה יותר, מה שמשאיר אותו קומפקטי וקל בהרבה מה-Move 2 המאסיבי. העמידות שלו למים היא לפי תקן IP67, מה שאומר שהרמקול ישרוד נפילה למים מתוקים בעומק מטר לפרק זמן של עד חצי שעה.

סונוס הוסיפה לחלק האחורי לולאת סיליקון שטוחה לתלייה או לאחיזה באמצעות האצבע. מדובר בתוספת משונה לטעמי: במשקל של 1.3 ק"ג, זה לא רמקול שתרצו לתלות בקז'ואליות על תרמיל גב, וגם נשיאה על האצבע הופכת מהר מאוד למעיקה. זה לא באמת מפריע, אבל זה מרגיש בעיקר מיותר. מתחת ללולאה תמצאו את לחצן המעבר בין WiFi ל-Bluetooth, מפסק פיזי לנטרול המיקרופון, לחצן הפעלה וחיבור USB-C. האחרון משמש לטעינת הרמקול או לחיבור אנלוגי של מקור שמע חיצוני (Line-In). רק קחו בחשבון שכמו בשאר מוצרי החברה, כדי להזרים סאונד דרך הכבל תצטרכו לרכוש את המתאם הרשמי שלהם — תענוג שיעלה לכם עוד 119 ש"ח. ניסיתי לחבר מתאמים צד-שלישי שזרוקים לי במגירה כדי שאתם לא תצטרכו, וזה אכן לא עובד.

Sonos Play (צילום: גד גניר)Sonos Play (צילום: גד גניר)

אקוסטיקה: סטריאו אמיתי באריזה קומפקטית

ל-Play שלושה רמקולים: מיד-וופר לטווחי המיד והתדרים הנמוכים, ושני טוויטרים שמותקנים בזווית זה מזה כדי ליצור צליל סטריאופוני רחב. שלושת הרמקולים מוגברים באמצעות מגברי Class H שהותאמו למבנה האקוסטי. הרמקול יודע להתאים את הצליל לתנאי הסביבה באמצעות תכונת Trueplay. פעם, התכונה הזאת הייתה אקסקלוסיבית לבעלי אייפון ודרשה טקס הגדרה שכלל את נפנוף הטלפון בחלל החדר לצלילי רעשים משונים. ברמקול נייד זה פשוט לא ישים בכל פעם שזזים איתו חדר, אז כמו ב-Move 2, סונוס העניקה לרמקול את היכולת לבצע זאת באופן עצמאי באמצעות מערך המיקרופונים המובנה.

בשורת התוצאה: ה-Sonos Play נשמע נהדר. השמע הסטריאופוני הוא שדרוג עצום על פני מה שמקבלים עם ה-Roam 2, הבאסים חזקים ובעלי נוכחות, הצליל עצמו מפורט ומדויק ובסך הכל יש כאן חוויית שמע מצוינת. הדבר היחיד שפחות הלהיב אותי הוא רוחב במת הצליל, שלמרות ההתקנה הזוויתית של הטוויטרים נשאר צר יחסית, אבל באופן כללי מבחינת איכות ועוצמת הצליל, אני מבסוט.

תקן הבלוטות' שבו תומך הרמקול ותיק למדי (5.3), וגם מקודדי האודיו האלחוטיים כאן בסיסיים (SBC ו-AAC), אבל בסופו של דבר ההבדל באיכות השמע בין חיבור WiFi לחיבור בלוטות' זניח למדי, והיעדרם של מקודדים מתקדמים יותר כמו LDAC או aptX לא ממש מורגש כאן.

Sonos Play (צילום: גד גניר)Sonos Play (צילום: גד גניר)

חוויית השימוש: צלקות האפליקציה וטעינה הפוכה

מה לגבי האפליקציה? שמעתי לא מעט תלונות ברשת על יציבות ועל חוסר רספונסיביות לפרקים. בחיבור לאייפון שלי לא נתקלתי בצרות כאלו במשך זמן הבדיקה, והכול עבד כראוי. אני עדיין לא משתגע על ממשק המשתמש של האפליקציה של סונוס, שסובל מאי-סדר מסוים, אבל אני גם ככה לא נוהג להשתמש בו ביום-יום ולרוב פשוט משגר את המוזיקה אל הרמקול ישירות מאפליקציית הסטרימינג שלי.

מה שכן מציק זו העובדה שבאייפון אין אפשרות לשנות את הווליום ברמקולים החכמים בבית באמצעות לחצני עוצמת השמע הפיזיים של הטלפון, ואני נאלץ להסתמך על פקדים וירטואליים. האשמה העיקרית כאן היא אמנם על אפל, אבל בשורה התחתונה, פעולה בסיסית כמו שינוי עוצמת שמע מתבצעת באופן לא מאוד אינטואיטיבי.

ל-Sonos Play יש תחנת עגינה ביתית שכל עוד הוא יושב עליה, הוא זמין לשימוש כמו כל רמקול רשת קבוע אחר בבית. מרגע שמוציאים אותו ממנה, הסוללה שלו אמורה להחזיק מעמד לכ-24 שעות שימוש בתנאים אופטימליים. בפועל, ברגע שהוא לא מנגן הוא יודע לכבות את עצמו כדי לחסוך באנרגיה, מה שמאפשר לו להעביר ימים שלמים מחוץ למטען בלי שום בעיה. לא חייבים לקחת את תחנת העגינה איתכם. הרמקול ידע להיטען גם משקע ה-USB C בחלקו האחורי. כאמור, הוא אמנם דורש מתאם מקורי של סונוס כדי לקבל סאונד מחיבור ה-USB-C, אבל אם תרצו להשתמש בו כסוללת גיבוי (Power Bank) ולטעון דרכו את הסמארטפון שלכם, הוא יעשה זאת בשמחה עם כל כבל שתחברו אליו.

Sonos Play (צילום: גד גניר)Sonos Play (צילום: גד גניר)
יתרונות וחסרונות
יתרונות
  • איכות שמע סטריאופונית מצוינת
  • ניהול סוללה חכם ותמיכה בטעינה הפוכה של הסמארטפון
  • כיול Trueplay אוטומטי
חסרונות
  • במת צליל צרה יחסית למרות הזווית של הטוויטרים
  • מחייב מתאם מקורי ויקר (119 ש"ח) בשביל חיבור קווי (Line-In)
  • אפליקציה בעלת ממשק מעט מסורבל וללא תמיכה בלחצני הווליום הפיזיים של האייפון
השורה התחתונה

מחירו של Sonos Play ברשת באג, היבואנית הרשמית, עומד על 1,169 ש"ח. יקר? תלוי בהשוואה למה. אם אתם זקוקים לרמקול רק מחוץ לבית, יש לא מעט אופציות זולות ועוצמתיות יותר למי שיכול להסתפק בחיבור בלוטות' בלבד. מצד שני, מי שזקוק לרמקול חכם ביתי שגם ידע לתפקד יפה מחוץ לבית, הרי ש-Play החדש הוא אחד הרמקולים המוצלחים והמלוטשים בתולדות החברה, ומספק תמורה מצוינת למחיר הזה: הוא קומפקטי מספיק כדי שיהיה הגיוני לקחת אותו איתכם מחוץ לבית, אבל מספק סאונד חזק ואיכותי והסוללה שלו מספיקה להמון שעות. קשה לקבוע בשלב הזה אם Play יחזיר עטרה ליושנה, אבל בהחלט יש כאן פיצוח נאה מצד סונוס לאיך רמקול מסוגו צריך להיראות.

מה אומרים בחו"ל
ה-Sonos Play הוא רמקול נייד, חסון ועמיד למים ואבק, המציע איכות בנייה מצוינת, סוללה נשלפת ואיכות שמע ברורה ומאוזנת המשתלבת היטב באקוסיסטם הביתי של החברה. עם זאת, המבקרים מציינים לרעה את מחירו הגבוה, שמפחית מכדאיותו כרמקול בלוטות' מחוץ לבית, לצד הגשה קולית שעלולה להרגיש חסרת דרמה ומגבלות תוכנה שונות באפליקציה.
סקירה של הרמקול האלחוטי והנייד Sonos Play, המשלב קישוריות בלוטות' ו-Wi-Fi עם עמידות למים ואבק בתקן IP67. הרמקול מציע סאונד ברור, חזק ומפורט לצד חיי סוללה מרשימים של עד 24 שעות, אך סובל מחוסר דרמה בצליל ומחיר יחסית גבוה לעומת מתחרים שמציעים במה פתוחה יותר.
יתרונות
  • צליל ברור, עוצמתי ומפורט
  • טיפול מאוזן ונכון בתדרי הבאס
  • סט תכונות נרחב המעניק ורסטיליות מצוינת
  • איכות בנייה חסונה ועמידה
חסרונות
  • ההגשה הקולית עלולה לעיתים להיות חסרת דרמה
  • מתחרים באותו טווח מחיר מציעים סאונד פתוח ומרווח יותר
  • ישנם דגמים זולים וניידים יותר המבוססים על בלוטות' בלבד שנשמעים מהנים יותר
הסקירה קובעת כי ה-Sonos Play הוא רמקול נייד ועמיד המשתלב היטב באקוסיסטם הביתי של סונוס, אך ערכו מותנה בחיבור ה-Wi-Fi. מחוץ לבית, ללא רשת אלחוטית, הוא הופך לרמקול בלוטות' יקר מדי שמאבד חלק ניכר מהגמישות והתכונות של האפליקציה.
יתרונות
  • עמידות גבוהה במים ובאבק בתקן IP67
  • תמיכה ב-Apple AirPlay 2 ובחיבור משולב של Wi-Fi ו-Bluetooth
  • מעמד טעינה (Charging dock) כלול באריזה
חסרונות
  • מחיר גבוה ($299) ביחס לתמורה כרמקול בלוטות' בלבד
  • אפליקציית סונוס מחייבת חיבור Wi-Fi פעיל כדי לשנות הגדרות (כמו EQ) גם בזמן ניגון בבלוטות'
  • תהליך הגדרה ראשוני (Setup) רצוף שגיאות חיבור ואיטי
בסרטון זה, ערוץ ShortCircuit סוקר את הרמקולים החדשים Sonos Play ו-Sonos Era 100 SL. המנחה משבח את איכות הבנייה ואת הסוללה הניתנת להחלפה בקלות ב-Sonos Play, אך מביע אכזבה מכך שלא ניתן לשלב אותם במערכת הקולנוע הביתית של החברה וממחירם הגבוה.
יתרונות
  • סוללה הניתנת להחלפה בקלות רבה (שני ברגים בלבד) בדגם ה-Play.
  • איכות בנייה חזקה ועמידה, כפתורים פיזיים נוחים ב-Play ועיצוב המונע טביעות אצבע ב-Era 100 SL.
  • תמיכה בחיבור Line-in דרך USB-C וקישוריות אלחוטית פשוטה ומהירה ל-Wi-Fi ולבלוטות'.
חסרונות
  • מחיר גבוה יחסית (300 דולר לדגם ה-Play) שמרגיש מעט מופרז עבור התמורה.
  • מגבלות באקוסיסטם של Sonos שאינן מאפשרות להשתמש ברמקולים אלו כרמקולים אחוריים במערכת קולנוע ביתית.
  • האריזה אינה כוללת ראש מטען, והרמקול אינו מסוגל לפעול ללא סוללה בפנים גם כשהוא מחובר לחשמל.
חלק מהתוכן נוצר בסיוע AI

Post a Comment

חדש יותר ישן יותר