מחלקות השיווק של יצרניות אלקטרוניקה משקיעות חודשים ארוכים, קבוצות מיקוד, מחקרים ומאמצי מיתוג כדי להעניק לחפיצים שלהן שמות קליטים, קולעים ומדויקים. ואז יש את מחלקת השיווק של לנובו, שכנראה פספסה את המייל עם הבקשה לרקוח שם נורמלי למקלדת הטאבלטים האלחוטית שלה, שזכתה לשם האינפורמטיבי להחריד: Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard. בדקתי אותה בשבועות האחרונים.
Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard (צילום: גד גניר)
אז דווקא את החלק של הטאבלטים, פרט די מהותי כדי להבין במה מדובר, השמיטו משם המקלדת. מקלדות טאבלטים הן קומפקטיות והמקלדת הזאת קומפקטית במיוחד: מלבן בגודל של כמעט 26 על 10.5 ס"מ, קטנה אפילו ממקלדת של מחשב נייד עם מסך 13 אינץ'. היא גם דקיקה (טיפה פחות מ-6 מילימטרים) וקלה (177 גרם). מקלדות מהסוג הזה נועדו למי שמעוניין ליצור תוכן בטאבלט, לא מסוגל לעשות זאת עם מקלדת וירטואלית, וזקוק לפתרון פיזי בלי לשלם על זה במשקל ובמקום בתיק. המידות בהחלט תואמות את הצורך הזה. מעבר לכך, היא בנויה היטב. כולה עשויה אמנם פלסטיק, אבל כזה שנראה טוב ומרגיש איכותי, גם אם העיצוב עצמו אפרורי למדי. אתר היצרן לא מציין עמידות לנוזלים, ואני גם לא טרחתי לבדוק את זה בעצמי, כך שאם אתם נוטים לשפוך כוסות על המקלדת, אולי עדיף למצוא אחת שמצהירה על יכולת הישרדות כזו מראש.
Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard (צילום: גד גניר) Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard (צילום: גד גניר)
Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard נועדה, ובכן, שיקלידו עליה. לכן, גם במסגרת מגבלות הניידות, חשוב שתהיה נוחה להקלדה, ובלנובו עשו כאן עבודה יסודית. אין תוספות מיותרות סביב המקלדת, והמסגרת מינימלית, מה שמשאיר מקום למקשים בגודל כמעט סטנדרטי למקלדת של מחשב נייד. מצד שני, העובי (6 מילימטרים בלבד) לא משאיר הרבה מקום לעומק לחיצה, כך שאם ציפיתם לחוויית הקלדה בסגנון מקלדת מכאנית, צפויה לכם אכזבה. ובכל זאת, התחושה סבירה: הלחיצה רכה, לא רועשת מדי, ולמרות שהפריסה דחוסה, לקח לי מעט מאוד זמן להתרגל אליה.
Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard (צילום: גד גניר) Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard (צילום: גד גניר) Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard (צילום: גד גניר)
אין כאן רגליות נפתחות. במקום זה יש בליטה לאורך החלק התחתון הקדמי, שמשאירה את המקלדת בזווית קבועה כלפי מעלה, לא ארגונומי במיוחד אבל גם לא חריג בסוג הזה של מקלדות. גם תאורת מקשים אין כאן. בין אם זה נובע ממחסור במקום או מרצון לחסוך בסוללה, זה הופך הקלדה בחושך לפחות נוחה, אלא אם אתם מקלידים עיוור באמת.
מאחר שהיא לא מפלה בין מערכות הפעלה, כפתור ה-Start של Windows מגיע עם כיתוב חלופי "Option", וגם מקש Alt חולק שטח עם CMD של macOS. מצד שני, בלנובו ויתרו על סימון מקשי F בשורה העליונה. הכפתורים שכן נמצאים שם כוללים: Esc, לחצני מעבר בין מכשירים מחוברים, שליטה בעוצמת השמע, עוצמת תאורת המסך, נעילה, צילום מסך ו-Delete. אין כאן Insert, אין End, אין Home, וגם לא PgUp או PgDn. מצד שני, אין כאן גם את מקש Copilot המעיק, לפחות זה.
Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard (צילום: גד גניר)
המקלדת תומכת במערכות ההפעלה הנפוצות: Windows, Android, macOS, iOS ו-iPadOS. היא מתחברת למכשירים באמצעות Bluetooth בלבד. אין דונגל אלחוטי ייעודי, וגם לא אפשרות לחיבור קווי דרך USB. חיבור ה-USB-C שעליה מיועד לטעינה בלבד. ניתן לחבר אליה עד שלושה מכשירים שונים ולעבור ביניהם באמצעות הכפתורים הייעודיים בשורה העליונה.
Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard (צילום: גד גניר)
הסוללה של Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard אמורה להספיק, לפי היצרן, ל-60 שעות שימוש. זה לא אומר שתצטרכו לטעון אותה כל שלושה ימים. טעינה מלאה הספיקה לי לכחודש של עבודה, אם כי זה כמובן תלוי בהרגלי השימוש. זה לא המון. יש לא מעט מקלדות מהסוג הזה שמחזיקות הרבה יותר זמן בין טעינה לטעינה, אבל זה גם לא מעט מכדי שזה יהפוך למטרד, וניתן לעבוד איתה גם בזמן שהיא נטענת.
(+)
- קומפקטית וקלה
- נוחה להקלדה יחסית לגודל
- תומכת במגוון מערכות הפעלה
- מאפשרת חיבור לשלושה מכשירים במקביל
- מחיר נגיש
(-)
- אין תאורת מקשים
- ויתרו על כמה מקשים
- אין עמידות לנוזלים
- הסוללה בינונית
כמו השם שלה, גם Lenovo Multi-Device Wireless Keyboard לא מתאמצת להרשים. היא פונקציונלית, ממוקדת מטרה ונטולת גינונים. אין כאן תאורת מקשים, הסוללה לא מבריקה, ועל מזבח הקומפקטיות ויתרו על כמה מקשים. אבל בתוך הפורמט הקומפקטי הזה, היא מצליחה להיות קלה, נוחה להקלדה ותומכת במגוון מערכות הפעלה. במחיר של 209 ש"ח, היא מציעה תזכורת פשוטה אך אפקטיבית לכך שלא חייבים להוציא סכום גבוה הרבה יותר על מקלדת עם הלוגו של יצרנית הטאבלט שלכם.
הוסף רשומת תגובה