בשנת 2020 הציגה Bose מוצר חריג בקטלוג שלה: Frames, משקפי שמש שמתחברים לסמארטפון שלכם ומשמיעים לכם מוזיקה. החידוש הגדול ב-Frames לעומת נסיונות קודמים של יצרניות לשלב מוזיקה במשקפי שמש היה באופן הביצוע: בשונה מ-Thumps של Oakley משנת 2004 שהגיעו עם אוזניות מובנות וזיכרון פנימי, ב-Frames עיבו את הרקות (השם הרשמי למוטות או זרועות המשקפיים) ושילבו בתוכן את שבב הבלוטות' סוללות ורמקולים זעירים שמשמיעים מוזיקה רק (או יותר מדויק, בעיקר) עבורכם. במהלך שש השנים שחלפו מאז המשקפיים של בוז הקונספט אומץ ע"י יצרניות אלקטרוניקה ומשקפי שמש נוספות. אחת מהן היא Chamelo, יצרנית משקפי שמש מארה"ב, שנציגותה בישראל שלחה לי את Music Shield, משקפי שמש שבין היתר משמיעות לכם מוזיקה, אבל עושים גם קצת מעבר לזה.

Chamelo Music Shield (צילום: גד גניר)
המותג Chamelo שכר את שירותיו של סטפון מארבורי, שחקן עבר ב-NBA כמנהל מותג ראשי. בהובלתו החברה השיקה מספר דגמים בסגנונות שונים עם פטנט ייחודי בשם עדשות Eclipse, עדשות אלקטרוכרומטית משנות גוון. בשונה מעדשות פוטוכרומטיות סטנדרטיות שמשנות גוון בתוך דקות בהתאם לתנאי התאורה בסביבה, ב-Music Shield ניתן להכהות או להבהיר את העדשות בתוך עשירית השניה באמצעות החלקה של האצבע על פס מגע בצד המשקפיים. טווח כניסת האור של המשקפיים נע בין 17 ל-63 אחוזים, מה שמאפשר להמשיך להרכיב אותם החל מהזריחה ועד השקיעה.

Chamelo Music Shield (צילום: גד גניר)
זה בהחלט עובד: יש משהו מאוד נוח במשקפיים שניתן לכוון את רמת הבהירות של העדשות שלהם, בעיקר בשעות שלא ברור אם צריך או לא צריך באמת משקפי שמש, לדוגמה בנהיגה בשעות השקיעה. פס השליטה בגוון בצד המשקפיים מעט קפריזי ולקח לי זמן להתרגל אליו. לוגואים קטנים דמויי שמש בשלבים שונים של ליקוי חמה מסמנים לאיזה צד יש להחליק את האצבע אבל קרה לא מעט שהחלקתי את האצבע במטרה להכהות את העדשות, הן אכן הפכו לכהות יותר אולם בגלל שלא הרמתי את האצבע ברגע הנכון, המשקפיים חזרו לשקיפות גבוהה. אחרי זמן הסתגלות מסוים התרגלתי לטכניקה, אך קחו בחשבון שבהתחלה זה יהיה קצת מבלבל. עוד דבר שחשוב לקחת בחשבון, הוא ששינוי הגוון הוא תהליך שמערב זרם חשמל. כשהמשקפיים כבויים העדשות חוזרות למצב שקוף באופן מיידי, וכדי לשנות את גוון העדשות חזרה לכהה הם חייבים להיות מופעלים. במילים אחרות, אם מצאתם את עצמכם עם סוללה פרוקה לחלוטין, תצטרכו להסתפק במשקפי שמש שחוסמים רק 17 אחוז מהאור מסביב.

Chamelo Music Shield (צילום: גד גניר) Chamelo Music Shield (צילום: גד גניר) Chamelo Music Shield (צילום: גד גניר)
כפי שניתן להבין מהתמונות, העיצוב של Music Shield מתאים בעיקר לספורטאים או למי שמזדהים ככאלו. הם מתאימים לבעלי ראש בגודל בינוני-גדול, אלגנטיים כמו משקפי סקי, בנויים היטב, אמורים לשרוד זעזועים ומכות קלות ולמרות כל הטכנולוגיה שנדחסה לתוכם, הם לא כבדים בצורה יוצאת דופן (משקלם 49 גרם בלבד). הם יושבים בצורה מאובטחת למדי על הראש ולא נופלים ממנו גם בתנועה ואפילו מוגנים למים לפי תקן IPX4. הם לא אמורים לשרוד נפילה לבריכה, אבל יתמודדו בגבורה עם גשם. המשקפיים מציעים מיגון של 100% לקרני UV (לפי האתר בחו"ל, באתר הישראלי אין איזכור לכך משום מה), אך החדשות הרעות הן שאין כרגע אפשרות להחליף את העדשות בעדשות מרשם.
מבחינת הסמארטפון שלכם מדובר באוזניות לכל דבר: מפעילים את המשקפיים, הם נכנסים למצב התאמה, מזהים אותם דרך תפריט הבלוטות' בסמארטפון, בוחרים בהם והם מתחברים. למשקפיים לחצן אחד בלבד דרכו שולטים במוזיקה: לחיצה אחת מפעילה או עוצרת את הניגון, שתי לחיצות מעבירות אתכם לשיר הבא ושלוש מחזירות אתכם לשיר הקודם. לחיצה ממושכת מפעילה את העוזר הוירטואלי בטלפון ולחיצה ממושכת יותר תכבה אותן. לא פספסתי את השליטה בעוצמת השמע, אין כזאת. לשליטה על עוצמת השמע תצטרכו להשתמש בלחצני הסמארטפון שלכם. כמו כן, למרות שבדף המוצר באתר של Chamelo ישנו איזכור מעורפל של אפליקציה (כנראה בהקשר של דגם אחר של החברה), אין ל- Music Shield אפליקציה נכון לכתיבת שורות אלו.

Chamelo Music Shield (צילום: גד גניר) 
Chamelo Music Shield (צילום: גד גניר) 
Chamelo Music Shield (צילום: גד גניר)
בדומה לאוזניות אוזן פתוחה, גם Music Sheild משאירים את האוזניים שלכם פתוחות למעבר צלילי הסביבה. הרמקולים הזעירים ממוקמים בחלקן האחורי של הרקות, ובדומה לאוזניות אוזן פתוחה, גם כאן בקושי תחושו בבאסים בשמע. מלבד הסוגיה הזו, הצליל מפורט למדי והעוצמה מספקת. האם הייתי רוצה להקשיב למוזיקה באיכות הזאת בבית? לא ממש, אבל בפעילות ספורטיבית זה פחות מורגש, והיתרון הבטיחותי של השימוש באוזניות/משקפיים כאלה בהחלט מפצה על כך. Music Shield מצוידים גם במיקרופון לביצוע שיחות טלפון ומהבחינה הזאת הן דווקא הפתיעו אותי לטובה: אפילו על גג בניין באיזור תעשיה בשעה סואנת יחסית, כשמסביב משבי רוח בעוצמה בינונית וטפטוף גשם קל, הצד השני בשיחה העיד שגם אם ניתן לשמוע פה ושם משבי רוח ברקע, באופן כללי איכות השמע טובה ומאפשרת קיום שיחה בצורה תקינה.

Chamelo Music Shield (צילום: גד גניר)
ל-Chamelo Music Sheild סוללת 180mAh שתספיק לכם לכ-6.5 שעות נגינת מוזיקה, או 100 שעות ברצף של כיוונוני גוון. מאחר שלרובכם אין כנראה ניסיון עם דפוסי שימוש במשקפי שמש משני גוון עם אוזניות בלוטות' אינטגרליות, אני יכול להגיד לכם שבשימוש סטנדרטי טענתי אותם אחת לשבוע, לא משהו שיעיק על שגרת החיים שלכם. הם נטענים באמצעות חיבור מגנטי קנייני לכבל USB, שמאפשר טעינה מהירה ממצב פרוק לחלוטין ל-80% סוללה בתוך קצת יותר מחצי שעה.
(+)
- מפתיעות לטובה בשיחות טלפון
- איכות בנייה טובה
- נוחות ולא נושרות מהראש גם בתנועה
- טכנולוגייה ייחודית לשינוי גוון העדשות
(-)
- פס המגע לשליטה בגוון העדשות מזייף מעט
- אין באסים במוזיקה
- אין שליטה על עוצמת השמע מהאוזניות עצמן
- אין סוללה - אין אפשרות לשינוי גוון העדשות
ה-Music Sheild הם הדגם היקר ביותר בקטלוג של Chamelo, והם עולים 990 ש"ח, לא יקר במיוחד למשקפי שמש לפעילות ספורטיבית, כל שכן למשקפיים שמאפשרים שינוי גוון ומשמיעים לכם מוזיקה. יש עוד מה ללטש בגזרת השליטה על גוון העדשות, באיכות השמע ובשליטה על הניגון, אבל גם כרגע מדובר ביישום הבשל ביותר שיצא לי לפגוש של חיבור בין מוזיקה למשקפיים, וחפיץ שבהחלט יכול לשדרג את החיים לרוכבי אופניים.


הוסף רשומת תגובה