אחרי עשור שבו יצרניות האוזניות התחרו בינן לבין עצמן מי תנתק אתכם בצורה יעילה יותר מרעשי הסביבה, הטרנד החדש והלוהט ביותר בתעשיה הוא למעשה ההיפך הגמור מאוזניות ביטול רעשים: אוזניות אוזן פתוחה. זה לא בדיוק אוזניות פתוחות. המונח הזה התייחס בעיקר לאוזניות Over The Ear שהמבנה שלהן מאפשר חדירת רעש חיצוני, וזליגת השמע שלהן החוצה לטובת צליל נעים ורחב שמייצר פחות לחץ על האוזניים. אוזניות אוזן פתוחה זהו שם כללי לאוזניות קומפקטיות המכוונות יותר לספורטאים וכל מי שמעוניין להיות מודע למה שקורה סביבו, וכשמן כן הן, משאירות את האוזן פתוחה לחדירת רעשים מבחוץ. השנה איכשהו הקונספט הזה הפך לפופולרי מתמיד, ויותר ויותר יצרניות מציגות אוזניות מהסוג הזה.
Shokz OpenFit Air (צילום: גד גניר)
אחת מהיצרניות האלו היא Shokz, שמייצרת בעיקר אוזניות הולכת עצם. בגלגולו הקודם של המותג, AfterShokz, ניסיתי את אחד מדגמי האוזניות הייחודיים של החברה ונותרתי עם רגשות מעורבים לגביו. ה-OpenFit Air שהגיעו אליי לאחרונה שונות מאוד מהדגם ההוא. לא מדובר באוזניות הולכת עצם כי אם באוזניות True Wireless שנתפסות באמצעות ווים מעל לאוזן, ולא אוטמות אותה או חודרות ממש לתוכה.
Shokz OpenFit Air (צילום: גד גניר) |
המבנה הזה הופך אותן לאוזניות שנוטים לשכוח שהן שם: Shokz OpenFit Air קלילות, הן יושבות מעל פתחי האוזניים ולא בתוכם, ואפילו הווים עשויים סיליקון ונתפסים מעל האוזניים בצורה מאובטחת אך גם עדינה מבלי להכביד על האוזניים ולהציק לאורך זמן. ניסיתי לקפוץ איתן, לרוץ איתן, שום דבר לא גרם להן ליפול או להתנדנד. הווים לא מציקים באוזניים ואני אחד שבדר"כ מתעב ווים שכאלו. עוד מילה טובה לצוות העיצוב של Shokz: מאז ומעולם, יצרניות אלקטרוניקה השתדלו לעצב מוצרים מסדרות הספורט שלהן כאילו נטל הזיהוי מרחוק של המשתמשים נפל כולו עליהן, ופסי הייצור שלהן פלטו תמיד מוצרים מגושמים בצבעים זרחניים. ה-OpenFit Air קוראות תיגר על התפיסה הזאת ומגיעות בשילוב של שחור (או ורוד או לבן) וניקל, בעיצוב נאה ואלגנטי. העמידות שלהן למים היא לפי תקן IP54, כלומר עמידות להתזות מכל הכיוונים, אבל לא לטבילה. כמו כן, הקייס לא עמיד למים לפי שום תקן אז תשתדלו לשמור עליו יבש. השליטה מתבצעת באמצעות הקשה על המשטחים החיצוניים של האוזניות. המשטחים בגודל סביר כך שלא קשה לקלוע בדיוק לנקודה שעליה צריך להקיש, וגם הם לרוב קולטים את ההקשה בצורה מדויקת, אבל התגובה מאוחרת: כמעט שתי שניות חולפות בין ההקשה עד לביצוע הפעולה. ניתן לערוך את הפעולות שששתי הקשות או הקשה אחת והשארת האצבע עושות בכל אוזניה בנפרד, דרך האפליקציה.
Shokz OpenFit Air (צילום: גד גניר) Shokz OpenFit Air (צילום: גד גניר)
ל-Shokz טווח תדרים שנע בין 50 הרץ ל-16 קילוהרץ, תמיכה בבלוטות' 5.2 ובמקודדי האודיו האלחוטי SBC הבסיסי ו-AAC המתקדם יותר. מה לגבי aptX או LDAC? זה לא באמת משנה כשמדובר באוזניות אוזן פתוחה כי העובדה שאין אטימה מינימלית של האוזן מצמצמת את הנוכחות של הבאסים בצורה ניכרת. באקולייזר באפליקציה של Shokz אמנם ניתן לעבור למצב "Bass Boost" ולקבל זרזיפים של משהו שמזכיר באסים, אבל אין הרבה עומק בצליל. להגנתן של OpenFit Air אני יכול להגיד שהמבנה שלהן "פותח" את הצליל ומתקבלת במת צליל רחבה מהרגיל, ללא לחץ על האוזניים. בעוצמת שמע מירבית ניתן לשמוע רחש מכיוונכם, אבל עדיין קשה מאוד לזהות מה אתם שומעים אם אין בסביבה שקט מוחלט.
Shokz OpenFit Air (צילום: גד גניר)
ביצועי השיחה של Shokz OpenFit Air פושרים: את רוב השיחות קיימתי ברחוב, הסביבה הטבעית של אוזניות מהסוג הזה. אני אמנם שמעתי את הצד השני חזק וברור, אולם הצד השני ציין כי ניתן אמנם לקיים כך שיחה, אבל עוצמת השמע חלשה מעט ושומעים לא מעט רעשי רקע. בשני הצדדים איכות השמע לא התעלתה לאיכויות מרשימות.
התכונות המתקדמות של האוזניות של Shokz מסתכמות בתמיכה במולטיפוינט לחיבור האוזניות לשני מוצרים במקביל. האפליקציה מאפשרת גם לעדכן דרכה גרסה, למפות מחדש הקשות על משטחי המגע לפעולות, לבחור בין חמישה אקלוייזרים מוגדרים מראש או ליצור לעצמכם אחד משלכם וזהו בגדול. אין כאן תכונות מתקדמות כמו הפעלה קולית של גוגל אסיסטנט או עצירת המוזיקה באמצעות דיבור. למען האמת, בשונה מ-99% מאוזניות ה-TWS שיצא לי לבדוק בשנים האחרונות, OpenFit Air אפילו לא יודעות לעצור את המוזיקה כששולפים אותן מהאוזניים.
Shokz OpenFit Air (צילום: גד גניר)
ל-OpenFit Air סוללות שמספיקות לכמעט 6 שעות האזנה, והסוללה המובנית בקייס מסוגלת לטעון אותן עוד כ-3.5 טעינות מלאות נוספות. הקייס נטען דרך שקע USB C אבל לא לא כולל אפשרות לטעינה אלחוטית.
(+)
- נוחות ויציבות באוזניים
- צליל פתוח מאוד ורחב
- עיצוב אלגנטי
- אין כמעט באסים
- חסרות תכונות בסיסיות כמו זיהוי הוצאה מהאוזניים, טעינה אלחוטית ועוד
- יקרות מאוד
את Shokz OpenFit Air בדקתי מבלי להיות מודע כמה הן עולות. זה לא שהמידע הוסתר, אבל איכשהו הצלחתי להגיע לסוף הביקורת ורק אז לגלות את המחיר שדורשים עבורן והאמת? נשארתי בשוק: ביבוא רשמי של בנדה מגנטיק הן עולות לא פחות מ-799 ש"ח. שלא תבינו לא נכון, הן טובות במה שהן אמורות לעשות: הן משאירות את המשתמש מודע למה שקורה סביבו, הן בנויות טוב ומעוצבות באופן שמשאיר אותן על האוזניים מבלי להציק ואפילו הצלחתי למצוא אספקטים מסוימים בצליל שלהן שאהבתי. הייתי מוכן לשקול לשלם מחיר כזה על אוזניות אם הן היו כאלו שהייתי רוצה לעשות בהן שימוש גם אחרי האימון וה-OpenFit Air אינן כאלו, בעיקר בגלל העדר הבאסים, אבל גם בגלל איכות השיחה הבינונית, והעדרן של תכונות מתקדמות כמו עצירת המוזיקה באופן אוטומטי וטעינה אלחוטית, תכונות שחלחלו בשנים האחרונות לאוזניות זולות הרבה יותר מאלו.
תודה! חסרת לנו בשבוע שעבר
השבמחקאביב
הוסף רשומת תגובה