כזה ניסיתי: Lenovo Legion 5-16IRX9

בעוד לנובו ממשיכה לפרוס קווי מוצרים לכל רמת תקציב, מ-LOQ המוזלת, דרך Legion 5 Slim הדקה ועד Legion 5 Pro היוקרתית, היא לא מזניחה גם את סדרת המיינסטרים שלה לגיימרים, Legion 5. בתקופה שבה מתחילים להופיע מחשבים ניידים עם כרטיסים גרפיים מסדרת RTX 50, אך אלה עדיין נמצאים הרחק מהישג ידם של רוב הקונים, הגיע אליי לבדיקה ה-Lenovo Legion 5-16IRX9, מחשב גיימינג נייד עם מפרט עוצמתי שמספק לא מעט כוח גם למי שלא מתכוון לעבור את רף המחיר של ארבע ספרות.

Lenovo Legion 5-16IRX9 - 83DG0080IV (צילום: גד גניר)


המפרט של Legion 5-16IRX9 (בקונפיגורציה אותה בדקתי, 83DG0080IV) לא משאיר הרבה מקום לספק לגבי הכוונות שלו. בלב המערכת פועל Core i7-14650HX של אינטל, מעבד מסדרת Raptor Lake (הדור ה-14 של Core i7), כשברקע כבר מתחילים להופיע הדורות הבאים ממשפחת Arrow Lake. מדובר במעבד ביריון עם 16 ליבות: 8 ליבות ביצועים (P-Cores) שיכולות להגיע למהירות של עד 5.2 גיגהרץ, ו-8 ליבות חסכוניות (E-Cores) שמגיעות עד 3.7 גיגהרץ. בסך הכול 24 נימים (Threads) בהספק בסיסי של 55 וואט, שיכול לטפס עד 157 וואט תחת עומס. כוח עיבוד מרשים שמתמודד בקלות עם משימות תובעניות. המעבד מבוסס על ארכיטקטורת Intel 7, וכולל תמיכה ב-DL Boost, שם כולל לטכנולוגיות האצה ללמידת מכונה. תוספת פחות רלוונטית לגיימינג, אך שימושית לעורכים, יוצרים ואנשי הדאטה שבחבורה. לצדו תמצאו זיכרון RAM מהיר מסוג DDR5-5600 בנפח של 32 גיגה, ואחסון SSD מרווח של טרה-בייט. את ההצגה גונב כרטיס המסך GeForce RTX 4070 של NVIDIA, עם זיכרון GDDR6 בנפח 8 גיגה. תוספת לא מאוד שכיחה במחשבים ניידים ברמת המחיר הזו.



Lenovo Legion 5-16IRX9 - 83DG0080IV (צילום: גד גניר)


Lenovo Legion 5-16IRX9 - 83DG0080IV (צילום: גד גניר)


מדובר במפלצת. כמו בדגמים אחרים של Lenovo, גם כאן קיצור Fn+Q מאפשר לעבור בין שלושה מצבי ביצועים: חסכוני, מאוזן ואקסטרים, כשהאחרון זמין רק בחיבור לחשמל. במצב הזה, המחשב פשוט טס. Forza Motorsport עלה במהירות, רץ חלק בקצב פריימים גבוה ויציב, ולמעשה, כל משחק מירוצים שניסיתי עליו פעל בצורה מופתית. החומרה כאן אוהבת הספקים גבוהים, והמאווררים מגיבים בהתאם. במצב אקסטרים הרעש בהחלט נוכח, אבל בגבול הסביר, לפחות בהתחלה. במהלך הבדיקה הגיעו כמה עדכוני BIOS ששיחררו את הרסן, ופתאום זרימת האוויר שנשמעה מהמחשב הצליחה להקיף יותר מחדר אחד. על הנייר זה מחשב נייד, אבל בכל מה שקשור לגיימינג עדיף להתייחס אליו כאל נייח קומפקטי. תחת עומס, בעיקר במצב אקסטרים, קשה לדמיין תרחיש שבו מישהו באמת ירצה להניח אותו על הברכיים.


גם במצב המאוזן, שלא נועד להפיק את מלוא הביצועים, Legion 5-16IRX9 הפתיע לטובה. העבודה השוטפת הייתה חלקה להפליא: יישומי אופיס, עריכת תמונות בפוטושופ, גלישה עם עשרות לשוניות פתוחות, צפייה בסרטונים וכתיבת ביקורת, הכל רץ בלי לגמגם. לא פחות מרשימה הייתה ההתנהגות התרמית. למרות שמדובר בחומרה שמסוגלת להתחמם בקלות, המחשב שמר על טמפרטורה סבירה מאוד, והמאווררים כמעט שלא נשמעו.

Lenovo Legion 5-16IRX9 - 83DG0080IV (צילום: גד גניר)



ל-Legion 5-16IRX9 מסך IPS בגודל 16 אינטש, ברזולוציה של 2560 על 1600 פיקסלים (2K), עם קצב רענון מרשים של עד 240 הרץ. עוצמת הבהירות שלו מגיעה ל-500nits, הגימור מט מונע השתקפויות, והוא מכסה 100% מטווח הצבעים של תקן sRGB. בנוסף, יש כאן תמיכה ב-HDR400 ו-Dolby Vision. לרוב, גימור מט בא על חשבון עושר הצבעים, אבל כאן זה כמעט לא מורגש. התמונה חדה, צבעונית, עם טווח דינאמי מצוין ובהירות מספקת גם בסביבה מוארת מאוד. זה מסוג המסכים שמרגיש נוח לעבודה ממושכת, מרשים במשחקים, ולא מתפשר גם כשצופים בסרטים.

Lenovo Legion 5-16IRX9 - 83DG0080IV (צילום: גד גניר)


אני אוהב את מחשבי הגיימינג שלי סולידיים, אבל במקרה של Legion 5-16IRX9, החבר'ה בלנובו קצת הגזימו. זה אחד המחשבים המשעממים ביותר למראה שנתקלתי בהם, לא רק בהשוואה למחשבי גיימינג, אלא גם ביחס למחשבים ניידים סטנדרטיים. תחתית עשויה פלסטיק אפור בסיסי מאוד, חלק עליון בגימור חצי-מבריק, קווים מרובעים, והכל ביחד יוצר מראה של מחשב עסקי מסדרה זולה מהעשור הקודם. האלמנט היחיד שמרמז על ייעוד גיימינג הוא השבכה האחורית המזוהה עם סדרת Legion, שלושה פתחי אוורור בצבע אפור כהה, בגרסה מעודנת יחסית לנהוג במותג. בלנובו הוסיפו באריזה שבכה חלופית עם מסגרות דקות בצבע תכלת, אותה ניתן להחליף בקלות. וזה פחות או יותר הסימן היחיד לכך שזה מחשב גיימינג. אין כאן תאורת RGB חיצונית, קווים אלכסוניים שמנסים לשוות מראה 'חמקני', שילובי טקסטורות או לוגואים בולטים. עם זאת, לזכותו ייאמר שהמחשב כן משדר תחושת עמידות. על אף העיצוב האפרורי, התחושה ביד היא של בנייה מוצקה והרכבה מדויקת. גם התחזוקה הפנימית מתגלה כנוחה מהרגיל. פתיחת המכסה התחתון מאפשרת גישה פשוטה לרכיבי ה-RAM וה-SSD, כך שהרחבת הזיכרון או תוספת אחסון בעתיד לא דורשת התערבות טכנאי.

מאחר שמדובר במחשב עם מסך 16 אינטש, ללנובו היה מספיק מקום לשלב מקלדת בגודל מלא, והיא אכן עשתה זאת, כולל מקשי מספרים בצד ימין. אני בדרך כלל לא חובב גדול של מקלדות כאלה במחשבים ניידים, אבל כאן מדובר בפריסה מרווחת במיוחד, שהצלחתי להתרגל אליה בקלות. הפשרה היחידה היא מיקום מקשי החיצים, שהוזזו מעט כלפי מטה, אך הם נשארו בגודל סטנדרטי ונוחים לשימוש. המקשים עצמם קליקיים, רכים במידה, עם עומק לחיצה נאה, ומספקים חוויית הקלדה ומשחק מהנה. המחשב הזה הספיק לצאת לשוק עוד לפני הדרישה של מיקרוסופט לוותר על אחד ממקשי ה-Ctrl לטובת קיצור דרך ל-CoPilot, כך שאתם עדיין מקבלים כאן שני מקשי Ctrl בגודל מלא. כיאה למחשב גיימינג, גם כאן יש תאורת RGB מתחת למקשים. השליטה בה נעשית דרך Vantage, תוכנת הניהול של לנובו, אך היא מוגבלת לארבעה אזורים. אין אפשרות לשלוט בתאורה של כל מקש בנפרד, וזה מפתיע, במיוחד כשגם מחשבי גיימינג זולים יותר מציעים את הפינוק הזה. משטח העכבר בגודל סטנדרטי, מגיב היטב למגע ונוח לשימוש. כמו ברוב מחשבי הגיימינג, הוא ממוקם מעט שמאלה ממרכז המקלדת. סידור שאני אישית פחות אוהב, אבל מתרגלים.

Lenovo Legion 5-16IRX9 - 83DG0080IV (צילום: גד גניר)


Lenovo Legion 5-16IRX9 - 83DG0080IV (צילום: גד גניר)

סט החיבורים של Legion 5-16IRX9 מגוון ונדיב. בצד שמאל תמצאו שקע USB-A, שני שקעי USB-C שתומכים ב-DisplayPort 1.4, ושקע אוזניות 3.5 מ"מ. בצד ימין מחכים שני שקעי USB-A נוספים, קורא כרטיסי MicroSD, ושקע רשת קווי. בגב המחשב, בתוך השבכה, תמצאו חיבור HDMI ואת חיבור הטעינה הקנייני של לנובו. המחשב תומך גם בטעינה דרך USB-C בהספק של 65 וואט לפחות, אך חשוב להבין שזה פתרון מוגבל. רק המטען המקורי של לנובו, בהספק של 240 וואט, מאפשר לעבור למצב הביצועים האקסטרים ולמצות את כל מה שהחומרה כאן יודעת להציע. הסוללה, כמו ברוב מחשבי הגיימינג, לא מבריקה. הקיבול שלה אמנם מכובד, 80Wh, אבל במצב מאוזן הצלחתי לסחוט ממנה לכל היותר כארבע שעות של עבודה ושימוש יומיומי. במשחקים, זמן הסוללה היה אפילו פחות מרשים, והתקרב לשעה אחת בלבד. אם מצאתם את עצמכם עם סוללה מרוקנת לחלוטין, יש גם חדשות טובות. בשימוש במטען המקורי, תוכלו להגיע לטעינה של כ-50 אחוז בתוך כחצי שעה, כל עוד המחשב כבוי. אם תעבדו או תשחקו תוך כדי טעינה, הזמן הזה יתארך בהתאם.

באופן מסורתי, מחשבי גיימינג לא מצטיינים דווקא בשימושים שאינם גיימינג, והמצלמה ב-Legion 5-16IRX9 לא שוברת את הכלל הזה. למרות שהיא מציעה רזולוציה של 1080p, איכות התמונה בינונית מאוד: החדות לא מרשימה, הטווח הדינאמי מוגבל, והיא מתקשה להתמודד עם תאורה חלשה. אם אתם מתכננים לנהל שיחות וידאו על בסיס קבוע, עדיף להצטייד במצלמה חיצונית. באופן מפתיע, לנובו דווקא כן שילבה כאן מפסק פרטיות אלקטרוני שמכסה את העדשה פיזית. תוספת מבורכת, במיוחד למי שרוצה שקט נפשי כשלא משתמש במצלמה. מצד שני, אין כאן תמיכה בזיהוי פנים וגם לא קורא טביעות אצבע. את המחשב תצטרכו לפתוח כמו פעם, באמצעות הקשת סיסמה או קוד מספרי.

Lenovo Legion 5-16IRX9 - 83DG0080IV (צילום: גד גניר)

Lenovo Legion 5-16IRX9 - 83DG0080IV (צילום: גד גניר)


בגזרת התוכנה, Legion 5-16IRX9 מגיע עם אפליקציית Legion Arena, שמרכזת את ספריית המשחקים שלכם מכל שירותי הגיימינג במקום אחד. הרעיון מעניין, אבל התחושה היא שהתוכנה לא אפויה לגמרי. היא אכן מספקת גישה למשחקים, אך מציגה אותם בצורה בנאלית וללא ערך מוסף ממשי. אפשר להתחבר דרכה לשירותים כמו Xbox, Epic, Ubisoft ו-Battle.net, אבל לא ממש ברור מה זה תורם בפועל. בתוך האפליקציה מופיע אזור בשם Top Games, גם במסך הבית וגם בלשונית נפרדת, והוא אכן מסקר, בעיקר כי הוא פשוט לא עובד. במקום תוכן מופיעה שם ההודעה "No Server Connection".

לעומתה, Vantage, תוכנת הניהול של Lenovo, מרשימה הרבה יותר. היא נוחה, אינטואיטיבית, ומותאמת היטב למחשבי גיימינג. ניתן לעבור דרכה בין מצבי פעולה, להפעיל Overclock לכרטיס הגרפי, לתעדף רוחב פס למשחקים וסטרימינג, ולכבות אוטומטית אפליקציות רקע בזמן משחק. יש בה גם כלים ייחודיים כמו הצגת צלב כוונת קבוע במרכז המסך, הצגת קצב פריימים בזמן אמת, גישה לאפליקציית X-Rite לכיול צבעים, ותמיכה באפליקציית Nahimic לשליטה מתקדמת בצליל.

Nahimic, שפותחה יחד עם SteelSeries, מספקת סט רחב של הגדרות לשמע. מאקולייזר מפורט, דרך מצבי סאונד מותאמים לסוגי תוכן שונים, ועד פרופיל חכם שמתאים אוטומטית את הסאונד למה שמופעל באותו רגע. כל זה מרשים מאוד ברמת התוכנה, אבל בפועל, הרמקולים עצמם סטנדרטיים למדי. הצליל שהם מפיקים פתוח ורחב, מדויק בגבוהים ומפורט, אבל חסר עומק ובאס.

(+)
  • ביצועים חזקים מאוד במשחקים ובשימוש כללי
  • מסך מצוין מכל הבחינות
  • מקלדת נוחה ומלאה עם תאורת RGB
  • סט חיבורים נדיב כולל תמיכה בטעינת USB-C
  • תוכנת ניהול אפקטיבית עם שלל פיצ'רים

(-)
  • עיצוב אפרורי וחסר כל ייחוד גיימרי
  • מצלמת רשת חלשה וללא זיהוי פנים
  • רמקולים שטוחים יחסית
  • משקל גבוה ופליטת חום משמעותית במאמץ
  • Legion Arena מרגישה כמו בטא

Legion 5-16IRX9 לא מנסה להיראות כמו מחשב גיימינג קלאסי, אבל הוא בהחלט מתנהג כמו אחד. לא תמצאו בו תאורה מהבהבת, עיצוב בולט או חותמת "גיימר" בפרצוף, אבל מתחת למכסה האפרורי הזה מסתתרת מכונה עוצמתית, מאובזרת, יעילה ונוחה מאוד לשימוש. הוא לא מושלם, ויש לו פשרות ברורות, בעיקר בגזרת הרמקולים, המצלמה, העיצוב וגם העובדה שהוא לא כולל את הדור הכי עדכני של חומרה, אבל מבחינת תמורה למחיר, הוא מציע הרבה מאוד כוח למי שמוכן לוותר על קצת שואו. במחיר של 9147 ש"ח, הוא אולי לא זול, אבל ביחס למה שמקבלים כאן, מדובר בתג מחיר סביר בהחלט.

Post a Comment

חדש יותר ישן יותר