כזה ניסיתי: Lenovo Tab K11

בעוד אפל וסמסונג ניצבות בראש טבלת המכירות בשוק הטאבלטים, על המקום השלישי והרביעי מתקוטטות שיאומי ולנובו. בשונה מיריבתה הסינית, לנובו מתחזקת קטלוג טאבלטים רחב עם סדרות שונות במגוון טווחי מחירים. ה-Tab K11 פונה ליצרני תוכן עם תקציב מוגבל: הוא לא מציע מפרט טכני נוצץ, אבל מגיע עם קייס מקורי שמשולבים בו מקלדת ואפילו עט סטיילוס, תוספות שהופכות אותו לאופציה מעניינת למי שמחפש תחליף קומפקטי למחשב נייד. בדקתי אותו בשבועות האחרונים.

Lenovo Tab K11 (צילום: גד גניר)


במסגרת השאיפה להפוך את Tab K11 לנגיש, בלנובו בחרו להתפשר בעיקר בערכת השבבים. הדגם מצויד ב-Helio G88 מבית מדיהטק, מערכת על שבב ותיקה למדי שהוכרזה ב-2021 וגם אז לא נחשבה לפסגת הביצועים. מדובר בשבב עם שמונה ליבות: שתיים מהן "ליבות ביצועים" במהירות 2 גיגה הרץ, והשש האחרות ליבות חסכוניות שפועלות בתדר של 1.8 גיגה הרץ. כל זה מגיע בארכיטקטורת ייצור מיושנת של 12 ננומטר. לא, זו לא טעות בהקלדה. לצד המעבד, הטאבלט כולל 8 גיגה RAM ונפח אחסון פנימי של 128 גיגה, עם אפשרות להרחבה בכרטיס microSD עד 1 טרה-בייט.

אז איך זה מרגיש בשימוש? מפתיע לטובה, אבל בעיקר בזכות ציפיות נמוכות מראש. אנדרואיד יודעת לנצל היטב את הזיכרון, ושומרת אפליקציות פתוחות ברקע בצורה שמאפשרת מולטי-טאסקינג נוח. מנגד, ברגעים הראשונים אחרי ההדלקה, כשהמערכת עוד "קרה", השבב הזה מציג את מגבלותיו במלוא הדרן: השהיות בפתיחת אפליקציות, גמגומים כלליים וחוויית שימוש איטית למדי. החדשות הטובות הן שזה משתפר משמעותית תוך כדי שימוש. כשהאפליקציות שאתם משתמשים בהן ומדלגים ביניהן פתוחות, כנראה שלא תבחינו בזה. החדשות הפחות טובות הן שזה לא טאבלט לגיימינג, עריכה גרפית או כל משימה כבדה אחרת.

Lenovo Tab K11 (צילום: גד גניר)


Tab K11 מגיע עם אנדרואיד 15, הגרסה העדכנית ביותר, כשמעליה ממשק ZUI 17 של לנובו. זהו ממשק די נקי, עם כמות סבירה בהחלט של אפליקציות צד שלישי מותקנות מראש. אחת מהתוספות השימושיות בו היא מצב "מחשב", שמאפשר להפעיל את הטאבלט בממשק שמדמה לפטופ: שורת סטטוס תחתונה, חלונות מרחפים, גישה מהירה לפקדים והתנהגות כללית שמזכירה מחשב. המעבר בין מצב טאבלט לצריכת תוכן לבין מצב "מחשב" ליצירה מתרחש אוטומטית עם חיבור או ניתוק של המקלדת, זריז, חלק, ולא מצריך התעסקות מיותרת.

כשתחזרו הביתה, לנובו מציעה גם דרך נוחה לחבר את הטאבלט למחשב באמצעות אפליקציית Smart Connect. זו מאפשרת להשתמש בטאבלט דרך המחשב, להזרים אליו אפליקציות, להעתיק ולהדביק טקסטים בין המכשירים, לשתף ביניהם מקלדת ועכבר, להעביר קבצים ואפילו להפוך את הטאבלט למסך חיצוני נוסף. שילוב לא רע בכלל, במיוחד כשזוכרים שמדובר בטאבלט שפונה לפלח תקציבי.

הביקורת היחידה בצד התוכנה נוגעת לעדכונים: הטאבלט יצא לשוק עם אנדרואיד 14, צפוי להיעצר בגרסה 15, וגם עדכוני האבטחה לא ממש מפנקים. נכון לזמן הבדיקה, העדכון האחרון שהגיע אליו היה ממרץ 2025. כמה זה חשוב? תלוי במי אתם ובמה תעשו עם הטאבלט. מרבית עדכוני האבטחה נוגעים לפרצות תיאורטיות, לעיתים דורשות חיבור פיזי למכשיר, ולעיתים פשוט לא מנוצלות בפועל גם לפני שתוקנו. כל עוד לא תתקינו קבצי APK אקראיים ולא תלחצו על לינקים חשודים, כנראה שלא תקומו יום אחד ותמצאו את המסך שלכם מוחלף בגולגולת או דגל פלסטין. אבל אם אתם במקרה בעמדה רגישה שמישהו עלול לרצות מאוד לפרוץ אליה, או שאתם מנהלים את ארנק הקריפטו שלכם מהטאבלט, מומלץ לשקול אופציות אחרות.

Lenovo Tab K11 (צילום: גד גניר)


ל-Tab K11 מסך IPS בגודל 11 אינץ' וברזולוציה של 1920 על 1200 פיקסלים עם קצב רענון של 90 הרץ. הוא אולי לא מהמרשימים בקטגוריה, אבל מציע חוויית צפייה נעימה למדי: הצבעים טובים, הבהירות סבירה וזוויות הצפייה רחבות יחסית. העיצוב החיצוני לא יוצא דופן אבל כן מוקפד: גב מתכתי, מסגרות ישרות, ובאופן כללי תחושת איכות טובה מהחומרים ומההרכבה.

Lenovo Tab K11 (צילום: גד גניר)


אביזרי הערכה, שמגיעים כחלק מהחבילה, שומרים על אותה רמת הקפדה: מקלדת פיזית שמשולבת בתוך כיסוי מגן, ועט סטיילוס, שניהם ציוד מקורי של לנובו, ובאיכות שלא מביישת פתרונות נלווים יקרים בהרבה. המקלדת מתחברת לטאבלט באמצעות מגעים במסגרת התחתונה, כך שאין צורך לזכור להטעין אותה, כמו שהייתם צריכים לעשות אם הייתם מזמינים קייס משולב מקלדת בלוטות' מעליאקספרס. באופן מפתיע, היא גם נוחה להקלדה: צפופה במקצת ונטולת משטח עכבר, אבל המקשים קליקיים ומספקים פידבק ראוי. גם לעט יש פתרון אחסון אינטגרלי בתוך הקייס, תוספת קטנה שעושה הבדל גדול ביומיום. השילוב הזה, במיוחד העובדה שהעט כלול ולא נמכר בנפרד, הופך את Tab K11 לבחירה מצוינת לסטודנטים שמעדיפים לרשום הערות, לשרטט תרשימים או פשוט לוותר על מחברות פיזיות לגמרי.

Lenovo Tab K11 (צילום: גד גניר)


נושא הצילום בטאבלטים תמיד הרגיש לי קצת ביזארי. מצלמה קדמית לצורך שיחות וידאו? הגיוני ומתבקש. אבל מצלמה אחורית? מי בדיוק צריך את זה? למה לצלם עם מצלמה מוגבלת של טאבלט, כשבסמארטפון שלכם כנראה יש מצלמה טובה, נוחה ואינטואיטיבית הרבה יותר? ב-Tab K11 לנובו ניסתה להצדיק את קיומה של המצלמה האחורית, עם אפשרות לסריקת מסמכים באפליקציית המצלמה. זה נחמד, אבל רחוק ממהפכני. חנות האפליקציות של גוגל מלאה באפליקציות סריקה, שחלקן גם טובות ומתקדמות יותר. יש גם מצב לזיהוי טקסט, אבל הוא לא תומך בעברית, כך שהשימושיות שלו בארץ די מוגבלת. שתי המצלמות, הקדמית ברזולוציית 8 מגה פיקסל והאחורית עם 13 מגה פיקסל, לא מרשימות במיוחד. הפירוט מוגבל, הצבעים דהויים, והביצועים באור חדר סבירים לכל היותר. או במילים אחרות, בדיוק מה שהייתם מצפים מטאבלט בטווח המחיר הזה.

Lenovo Tab K11 (צילום: גד גניר)

Lenovo Tab K11 (צילום: גד גניר)


ארבעת הרמקולים בהספק של 1W מייצרים צליל פתוח אמנם, אך דל מאוד בעומק. למרות שהוא מגיע לעוצמה מרשימה, הצליל עצמו צורם ונוטה לעיוותים בעוצמה המקסימלית. הסוללה בקיבול 7040mAh מאפשרת זמן עבודה של יום שלם, אם כי הטאבלט תומך בטעינה בהספק של 10W בלבד. המשמעות היא שטעינה מלאה ממצב פרוק תארך כמעט ארבע שעות.

(+)
  • איכות חומרים והרכבה טובה
  • כולל כיסוי, מקלדת ועט סטיילוס מקוריים
  • מקלדת נוחה להקלדה יחסית לציפיות
  • ממשק מצב "מחשב" נוח ויעיל
  • שיתוף פעולה מוצלח עם מחשב דרך Smart Connect

(-)
  • ערכת שבבים מיושנת וחלשה
  • מצלמות באיכות נמוכה
  • טעינה איטית מאוד (10W בלבד)
  • עדכוני תוכנה ואבטחה מוגבלים
  • רמקולים צורמים וחסרי עומק


Lenovo Tab K11 הוא לא מסוג הטאבלטים שאנשים חולמים עליהם. אין לו מסך מרהיב, רמקולים שמספקים חוויה קולנועית, והוא גם לא מהיר במיוחד. אבל בתור כלי עבודה? הוא מפתיע לטובה. עם ממשק "מצב מחשב" שמקל על עבודה מרובת חלונות, חיבור נוח למחשב דרך אפליקציית Smart Connect, ומקלדת ועט מקוריים שמגיעים ישר בתוך הקופסה, הוא מציע חבילה פרקטית, יעילה ובעיקר שימושית. במחיר של 1,379 ש"ח, קשה למצוא תחליף נייד וטוב ממנו למי שמחפש טאבלט לצרכים לימודיים או משרדיים.

1 תגובות

  1. סקירה מעולה נוספת
    רוב תודות, גד!
    אביב

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

חדש יותר ישן יותר