כזאת ניסיתי: Philips i9000 SkinIQ

כל גבר זוכר מי נתן לו את הטיפ המנצח לגבי גילוח, בין אם זה אבא, אח, או סתם חבר. כיאה לטרנד החם של השנים האחרונות, קיים סיכוי לא רע שגם את מקומם תחליף הבינה המלאכותית. מכונות הגילוח החדשות של פיליפס מסדרת  SkinIQ i9000 רוצות לשפר את טכניקת הגילוח שלכם ועושות זאת באמצעות הכוונה בזמן אמת דרך אפליקציה, הכוונה שמבוססת על חיישנים מתקדמים ובינה מלאכותית. בדקתי בשבועות האחרונים את i9000 כדי להבין אם גם לי יש מה לשפר בטכניקה.

Philips i9000 SkinIQ (צילום: גד גניר)


הערכה הספציפית של i9000 שהגיעה אליי היא X9002/10, הבסיסית בסדרה. רמת האבזור כאן נמוכה מזו של הדגמים היותר יקרים, והיא גם חסרה כמה פינוקים ברמת העיצוב והחיוויים, אבל בדברים הקריטיים, בכל הקשור למערכת הגילוח עצמה וליכולת לנתח את טכניקת המשתמש, יש כאן פחות או יותר את מה שמקבלים בדגמים היקרים יותר. 

Philips i9000 SkinIQ (צילום: גד גניר)


Philips i9000 SkinIQ (צילום: גד גניר)



כך מקבלים כאן את מערכת ההרמה והחיתוך (בפיליפס קוראים לזה מערכת משולשת, לא כל כך הבנתי למה), שלוש מערכות כפולות של סכינים מסתובבים (Dual SteelPrecision), שמייצרת לפי פיליפס כ-7 מיליון תנועות בדקה, את הראשים המתמרנים שמתאימים עצמם לקימורי הפנים והצוואר, ואת הציפוי ההידרופילי שמאפשר למסגרות ראשי הגילוח לנוע בצורה חלקה על העור. בנוסף, המכונה יודעת לדברי פיליפס למדוד את צפיפות השיער כדי להתאים את העוצמת החיתוך בצורה אופטימלית. למרבה השמחה, שלל המונחים הטכנו-שיווקיים האלו מתכנס במציאות למכונה יעילה מאוד שמספקת גילוח קרוב וחלק מאוד, בין אם בזיפים בני יום לזיפים של שבוע. כמו כמעט כל מכונה מודרנית, גם i9000 עמידה במים ויודעת להתמודד עם גילוח רטוב ואם תרצו גם עם קצף או ג'ל.

Philips i9000 SkinIQ (צילום: גד גניר)


Philips i9000 SkinIQ (צילום: גד גניר)



אז מה כל כך חכם ב-i9000? המכונה יודעת למדוד שני מדדים עיקריים ליעילות טכניקת הגילוח: זמן, ותנועות סיבוביות. פיליפס רוצה שנקצר את זמן הגילוח, לא רק כדי לחסוך לנו זמן בבוקר, אלא בעיקר כדי למנוע גירוי מיותר של העור. איך מגיעים לזמן גילוח אופטימלי? לפי פיליפס באמצעות תנועות סיבוביות, עליהן היא מתעקשת ברמה שמזכירה את מר מיאגי מקארטה קיד. ניסיתי, באמת שניסיתי להתמיד בתנועות סיבוביות, אבל במציאות הצלחתי להגיע לכל היותר לציון 76%. יש לי תירוץ טוב: יש לי זקן צרפתי ואם אני רוצה לשמור על הגבולות שלו מסודרים ומדויקים, אין לי ברירה אלא לעבור לתנועות ישרות בסמוך אליו. כל המידע על משך זמן הגילוח וכמה טובים אתם בתנועות סיבוביות נשמר באפליקציית GroomTribe של פיליפס וכך תוכלו לראות האם אתם משתפרים בטכניקה שלכם. את התמורה להשקעה הזאת בלמידה של הטכניקה תוכלו לראות על הצוואר שלכם ופיליפס לא מגזימה כאן. בימים הראשונים לשימוש במכונה סיימתי את הגילוח עם צוואר אדום ומגורה, אבל ככל שחלף הזמן והציון שלי השתפר, כך גם הצוואר שלי נראה טוב יותר בסוף הגילוח.




העיצוב של i9000 שומר על איזון טוב בין יוקרה לסולידיות: החלק העליון של גוף המכונה מצופה בציפוי מבריק, וגופה עטוף בגומי לאחיזה נוחה, כאשר החזית בצבע חום ורובה מכוסה במסך. המסך אגב צבעוני אבל בסיסי למדי ומציג בין היתר התראות על חיבור לאפליקציה, מצב סוללה ובנוסף גם חיווי האם הקפדתם על תנועות סיבוביות או שחיפפתם. כן, גם אם קניתם את המכונה ומיציתם את הטון השיפוטי באפליקציה, המכונה תזכיר לכם לא לזלזל, דרך המסך. בחלקה האחורי של המכונה טרימר נשלף. אחרי כמה וכמה מכונות שבדקתי שכללו טרימר כיחידה נפרדת שמחתי לראות את שובו של הקונספט הנהדר הזה. טרימר כיחידה נפרדת, מעבר להתעסקות המעיקה של פירוק והרכבה במקום ראש הגילוח, הוא אביזר שהיצרניות לא טורחות לייחד לו מקום בקייס המצורף למכונות הגילוח וכך מי שלוקח אותו לנסיעות, מוצא את עצמו לוקח את המכונה בתוך הקייס שלה, ובנפרד את האביזרים. מה יכול להיות יותר נפלא מטרימר שהולך איתכם ועם המכונה ולא תופס מקום מיותר? טרימר שעובד. הטרימר של i9000 עושה עבודה גרועה מאוד בתפקיד העיקרי שלו, יישור פאות ועיצוב זקן, כמה גרועה? בשלב מסוים פשוט התייאשתי וחזרתי למכונת OneBlade האישית שלי.

Philips i9000 SkinIQ (צילום: גד גניר)


Philips i9000 SkinIQ (צילום: גד גניר)


Philips i9000 SkinIQ (צילום: גד גניר)



ל-i9000  סוללה שמספיק לכ-50 דקות שימוש. בחישוב מהיר, אם תתגלחו במשך 2.5 דקות מדי בוקר, תצטרכו לטעון את המכונה פעם ב-20 יום. חיווי הסוללה מיוצג ע"י שלושה קוים. קריטי לכם לדעת אחוז מדויק?תמצאו אותו באפליקציה. פיליפס אימצה בשנים האחרונות את הגישה האקולוגית של יצרניות הסלולר הגדולות שהיא לגמרי במקרה הגישה שמאפשרת לה גם לחסוך על המשתמשים, הגישה שאומרת שכדור הארץ עשוי להינצל אם רק ישמיטו את מטען הקיר מהערכה. במקומו היא מספקת כבל טעינה שבצידו האחד השקע הייחודי של פיליפס ובצידו האחר שקע USB A. ציניות בצד, ביום יום הכבל הזה חוסך לי את הצורך לקחת איתי עוד מטען קיר לנסיעות, ואפילו נכנס לתוך הקייס המצורף. מלבד הקייס, לערכת X9002/10 מצורף גם מעמד טעינה שמתחבר לכבל הטעינה ומאפשר לכם לטעון את המכונה בעמידה ולחסוך קצת מקום מסביב לכיור. תחזוקת המכונה קלילה: ראש הגילוח נפתח בלחיצת כפתור אבל לא מתפרק מהמכונה, וניתן לשטוף הכל תחת הברז במהירות.

(+)

  • גילוח יעיל מאוד וקרוב
  • ניתוח טכניקה בזמן אמת עם פידבק
  • ראש גילוח קל לשטיפה
  • טרימר מובנה בגוף המכונה
  • טעינה ב-USB עם מעמד ייעודי
  • עיצוב יוקרתי ונוח לאחיזה


(-)

  • טרימר מאכזב
  • לא כלול בערכה מטען קיר
  • מסך בסיסי יחסית למחיר
  • ערכה דלה
  • טכניקת הגילוח האופטימלית של פיליפס לא תתאים לכל אחד


1599 ש"ח לגרסה הבסיסית ביותר של ה-i9000 הוא מחיר שניתן להצדיק אותו רק אם המכונה מגיעה גם עם הדרכה אישית בגילוח ע"י מומחה וזה בדיוק מה שפיליפס מנסה למכור כאן: לא רק מכונת גילוח יוקרתית, כי אם גם קורס שלם ופידבקים ללא הגבלת זמן. בסה"כ חוויית השימוש מלוטשת, הביצועים טובים מאוד, והחיבור לאפליקציה מוסיף מימד טכנולוגי מרשים. אבל מאחורי מיתוג הפרימיום, האפליקציה והבינה המלאכותית מסתתרת נימה מעט קמצנית למחיר הזה. פיליפס אולי רוצה לתת לכם טיפים לגילוח, אז הנה טיפ קטן בחזרה: שפרו את הטרימר, ובמחיר הזה תרשו לעצמכם לפנק קצת יותר את המשתמשים.

Post a Comment

חדש יותר ישן יותר