כזה ניסיתי: Samsung Galaxy S25 Edge

הקונספט של מכשירי "יוקרה" הוא תופעה שמופיעה, נעלמת וחוזרת בגלגולים שונים בשוק הסמארטפונים. לרוב, יוקרה משתלבת עם מכשירי הדגל של היצרניות, אבל לעיתים נעשים ניסיונות להפריד בין המפרט המתקדם ביותר לעיצוב הסקסי ביותר שהטכנולוגיה יכולה להציע. S25 Edge של סמסונג שהוכרז במאי האחרון הוא דוגמה מייצגת למכשיר כזה: הוא לא מתקפל, מערך הצילום שלו הוא לא המתקדם ביותר בקטלוג הסמארטפונים של סמסונג, אבל הוא דקיק, הכי דקיק של סמסונג אי פעם. בדקתי אותו בשבועות האחרונים.

Samsung Galaxy S25 Edge (צילום: גד גניר)


זה לא הניסיון הראשון של סמסונג לייצר סמארטפון שהתכונה העיקרית שיש לו להציע היא יוקרה. לפני 11 שנה היא הציגה את Galaxy Alpha, סמארטפון דקיק (יחסית לאותה תקופה) עם מסגרת אלומיניום שלא כמו רוב המכשירים של סמסונג באותה תקופה, במחיר של מכשיר דגל. הניסיון לא זכה להמשכיות, ועבר מוטציה שהפכה את Alpha בהמשך לסדרה A, סדרת ה-Mid High של סמסונג. מה גרם לסמסונג לנסות לחזור על נוסחה דומה ב-2025? אולי ההערכות שאפל עומדת להשיק מכשיר דקיק משלה בקרוב, ואולי קבוצות מיקוד שהעלו שיש בשוק קהל שמחפש מכשירים דקיקים יותר. ואכן, ה-S25 Edge מציג דקיקות קיצונית: אם מתעלמים מבליטת המצלמה, עובי גופו של המכשיר עומד על 5.8 מ"מ בלבד, 0.9 מילימטר פחות מ-Alpha ודקיק ב-2.4 מילימטר מ-S25 Ultra, בכיר קטלוג הסמארטפונים של החברה. המכשיר היחיד של סמסונג שמצליח להציג גזרה דקיקה יותר, (בשתי עשיריות המילימטר) הוא Galaxy Z Fold6, כשהוא פתוח.

Samsung Galaxy S25 Edge לצד Nothing Phone 2A (צילום: גד גניר)




התחושה היא שאכן מדובר במכשיר דקיק, ורואים בעיניים את ההבדל בדקיקות כשמשוים אותו למכשירים סטנדרטים אחרים. העניין הוא שאפילו מהבחינה הזאת, אין כאן קפיצת מדרגה משמעותית. הפרש של לכל היותר 2 מילימטר הוא זניח בשימוש יומיומי ומורגש בעיקר בהשוואה של מכשירים זה לצד זה, פעולה שאנשים בוגרים עם משמעות בחיים לא באמת חשים צורך לעשות. צריך להיות הוגנים עם סמסונג: אין הרבה לאן להתקדם עם השטיק של הדקיקות. זה לא שהוא לא דקיק מספיק מבחינתי, המכשיר גם ככה מתחיל לאתגר את הגבולות שסובבים את שקע הטעינה שלו, אבל זה לא שסוגיית ההיקפים של סמארטפונים טרדה את מנוחתם של משתמשים, לפחות לא כאלו שיצא לי לדבר איתם. 

Samsung Galaxy S25 Edge (צילום: גד גניר)



Samsung Galaxy S25 Edge (צילום: גד גניר)


גם מבחינת מראה, העיצוב המינימליסטי שסמסונג בחרה כאן מפספס לטעמי את המטרה. נכון, הוא מנצח בנקודות בתחרות הדקיקות את כל המכשירים האחרים, אבל למעט גזרה טיפה ריבועית יותר, ומערך מצלמה בולט יותר, הוא דומה מאוד לכל סמארטפון אחר של סמסונג מהשנים האחרונות. אגב בליטת המצלמה: היא לא נראית כזאת בולטת, אבל משהו במיקום שלה, בממדים שלה ובאיזון המשקל של המכשיר גורם לו להתנדנד לפרק זמן ארוך להפתיע כשמניחים אותו על הגב על שולחן. בסופו של דבר אין כאן משהו ויזואלי שמכריז על יוקרה יוצאת דופן. מצד שני, סמסונג כן פינקה בכל הקשור לאיכות החומרים: המסגרת עשויה מטיטניום, וזכוכית המסך היא העמידה ביותר שיש לקורנינג להציע, Gorilla Glass Ceramic 2. למרות הדקיקות, המכשיר לא מתכופף תחת לחץ סביר, והמיגון שלו למים ואבק הוא בתקן IP68, כלומר, ישרוד טבילה במים מתוקים של מעבדה בעומק של עד 1.5 מטר ל-30 דקות.

Samsung Galaxy S25 Edge (צילום: גד גניר)



ברמת ערכת השבבים והזיכרון יש כאן מכשיר דגל לכל דבר: המכשיר עושה שימוש ב-Snapdragon Elite 8 Gen.3, בגרסה מעט מומהרת (Overclocked), במיוחד עבור סמסונג, כמו שאר מכשירי הדגל של סמסונג. זכרון ה-RAM הוא בנפח 12 גיגה, והאחסון מגיע בגרסאות של 256 או 512 גיגה שאינם ניתנים להרחבה. המכשיר תומך בשני סימים סטנדרטיים, שני eSIM או שילוב בין השניים. בשונה מהמכשירים הפחות דקיקים של סמסונג, כאן הרגשתי התחממות ניכרת בפעולות תובעניות, בייחוד בשימוש רב במצלמה ובצילום וידאו. ההתחממות הורגשה בגב המכשיר, במרכז חלקו העליון. ברמת הביצועים בפועל, Galaxy S25 Edge הוא בהחלט מכשיר דגל: מהיר, יציב ופועל באופן חלק. מערכת ההפעלה שלו היא Android 15 כשמעליה הממשק של סמסונג, One UI בגרסה 7, שמביאה איתה את כל פינוקי ה-AI שסמסונג מעניקה למשתמשי מכשירי הדגל שלה בעזרתה של גוגל באמצעות Gemini. בין הפינוקים אפשרות למחיקת אובייקטים לא רצויים מתמונות, סיכום והגהה של טקסטים ותרגום (אם כי בעברית זה לא פעיל עדיין). מן הסתם הכל נגיש דרך האפליקציה של ג'מיני גם במכשירים שאינם של סמסונג בהכרח, אבל השילוב כאן בתוך האפליקציות הופך את כל חויית השימוש לנוחה יותר. בשונה ממכשירי סדרות זולות יותר של סמסונג, אין כאן Bloatware, אפליקציות צד ג' שמותקנות מראש במכשיר, רק את האפליקציות של סמסונג עצמה., כמו כן, סמסונג מעניקה 7 שנות עדכוני תוכנה. יצרניות אחרות מתחילות ליישר איתה קו בעניין זה אבל היא עדיין בין המובילות מהבחינה הזאת בשוק.

Samsung Galaxy S25 Edge (צילום: גד גניר)


Samsung Galaxy S25 Edge (צילום: גד גניר)


Samsung Galaxy S25 Edge (צילום: גד גניר)




גם בגזרת המסך אין פשרות: המסך של Galaxy S25 Edge הוא מסך LTPO AOMOLED 2X בגודל 6.7 אינצ' ורזולוציית 1440 על 3120 פיקסלים, עם קצב פריימים 120 הרץ, מספרים שדומים יותר לאלו של המסך של Galaxy S25 Ultra מאשר Galaxy S25 הרגיל. כצפוי, מדובר במסך מרהיב, מואר מאוד שמאפשר חויית שימוש טובה גם באור יום. 

Samsung Galaxy S25 Edge (צילום: גד גניר)


Samsung Galaxy S25 Edge (צילום: גד גניר)


Samsung Galaxy S25 Edge (צילום: גד גניר)



כאמור, ל-S25 Edge מערך צילום פחות מגוון מזה של S25 Ultra, בעל שתי עדשות בלבד, אבל הוא מתבסס על אותה מצלמת 200 מגה פיקסל ראשית, עם ייצוב תמונה אופטי, צמצם f/1.7 ואפילו אותו חיישן. לצידה, מצלמה עם עדשה רחבה ברזולוציית 12 מגה פיקסל וצמצם f/2.2 מהסוג שיש ב-S25 הרגיל. זה הכל, אין כאן מצלמת פריסקופ עם זום אופטי, ולמעשה אין כאן בכלל מצלמה שמתפקדת כמצלמת טלפוטו. ככלל, החיישן הראשי מייצר תמונות נאות מאוד ברמה שהייתם מצפים ממכשיר דגל, ממוקדות עם רמת פירוט גבוהה וביצועים מצוינים גם בלילה. בצילום רחב התוצאות יוצאות לא רע, אבל גם לא השתוממתי מהתוצאות, בעיקר בכל הקשור לחדות. הפיצוי על העדרה של מצלמת זום אמיתית הוא בחיישן הראשי ברזולוציה גבוהה של 200 מגה פיקסל, מה שמאפשר לחתוך את התמונה ולשמור על רמת פירוט סבירה בצילומים בשימוש בזום דיגיטלי. בזום כפול 2 כמעט ולא מורגשת ירידה בפירוט, אבל בכל זום למעלה מזה תחושו בפגיעה באיכות.

(צילום: גד גניר)



(צילום: גד גניר)


(צילום: גד גניר)


(צילום: גד גניר)



המצלמה הקדמית היא ברזולוציית 12 מגה פיקסל. היא בהחלט עושה את העבודה ומספקת תמונות סלפי איכותיות, חדות בתנאי תאורה טובים, מטשטשת רקע בצורה מדויקת וטבעית, ואף מתמודדת בגבורה עם תאורה אחורית, כמו גם תנאי תאורה פחות אידיאליים.


הפשרה העיקרית נעשתה במסגרת הצרת ההיקפים של S25 Edge היא בגזרת הסוללה. במהלך השנים, קיבול של 5000mAh הפך לסטנדרט. כאן, הסוללה היא בקיבול של 3900mAh בלבד. עם כל הכבוד לניהול צריכת החשמל היעיל של ערכת השבבים, מקבלים כאן זמן סוללה של 6.5 שעות מסך בשימוש יומיומי. לפני בערך עשור הייתי מהלל כזה זמן מסך אבל מכשירי דגל מודרניים מציעים הרבה יותר מזה. זה לא שאדם ממוצע צריך יותר מזה. בימי עבודה סטנדרטיים מהמשרד או מהבית תחת ה-WiFi החמים, הגעתי לסוף היום בדר"כ עם 15-20 אחוז סוללה. הבעיה שבימים פחות סטנדרטיים, שבהם עשיתי שימוש נרחב יותר במצלמה ובחיבור סלולרי בלבד, מצאתי עת עצמי מחפש מטען כבר אחה"צ. אגב, גם בטעינה יש פשרה: הספק הטעינה עומד על 25 וואט בלבד, בשונה מה-45 וואט של Galaxy S25 Ultra. אני מניח שההגבלה הזאת נועדה למנוע מהמכשיר להתחמם, אבל התוצאה היא הספק טעינה נמוך יחסית שמאפשר תיאורטית, באופן אופטימלי, טעינה של 55 % בתוך חצי שעה. מצד שני, כדי להגיע לנתון הזה תצטרכו להתחיל את הטעינה ממצב פרוק לחלוטין, כשהמכשיר כבוי. בפועל, הנתון האמיתי בתנאי המציאות, עומד על באיזור ה-35-40%. מטען, כרגיל, תצטרכו לרכוש בעצמכם אבל הבשורות הטובות הן שמטענים בהספק כזה לא עולים הרבה.


הגוף הדקיק של המכשיר לא מותיר מקום לרמקולים לייצר באסים כלשהם, וגם העוצמה לא מחרישת אוזניים, אבל מספיקה לקיום שיחה בצורה נוחה, וגם הצד השני בשיחה דיווח על איכות טובה בסה"כ ומעט הפרעות של רעשי רקע.


(+)

  • עיצוב דקיק במיוחד, איכות בנייה גבוהה עם טיטניום וזכוכית עמידה
  • מסך מרהיב וחד
  • ביצועים מצוינים
  • תמיכה ב- eSIM
  • 7 שנות עדכוני תוכנה



(-)

  • מצלמה מוגבלת בלי זום אופטי
  • התחממות בשימוש אינטנסיבי
  • סוללה קטנה וטעינה איטית
  • רמקולים חלשים


Galaxy S25 Edge יעלה לכם החל מ-4375 ש"ח סמסונג אפילו תכפיל לכם במחיר הזה את נפח האחסון ל-512 גיגה, כפי שהיא עושה עם שאר מכשיריה בישראל. זהו עוד ניסיון לפצח את הקונספט של מכשיר יוקרה, שעושה זאת לא בצעקה כי אם בלחישה, אולי עדינה מדי: הוא דקיק מספיק כדי לנצח בנקודות, אבל לא דקיק ברמה שאי אפשר לפספס. מצד שני, הוא מתנהג, רוב הזמן, כמו שהייתם מצפים ממכשיר דגל עם ביצועים מצוינים, מסך מרהיב ומצלמה ראשית שעושה עבודה טובה בצילום יומיומי. את המחיר על הגזרה הדקיקה תשלמו לא רק בקופה: המצלמה פחות ורסטילית, המכשיר נוטה להתחמם, הסוללה מתקשה לשרוד ימים עמוסים והטעינה איטית מהמקובל. כשההפרש בינו לבין Galaxy S25 Ultra עומד על 175 ש"ח בלבד אבל מתורגם למצלמה וסוללה טובות יותר, גם אם בתוך גוף קצת יותר שמנמן, קשה להצדיק את הבחירה דווקא במכשיר הדקיק.

Post a Comment

חדש יותר ישן יותר