גלגלים ממונעים, יכולת לנקות גם בשכיבה, ואיך לא, AI. שנת 2025 הביאה איתה שלל שכלולים לעולם השואבים השוטפים, ונדמה שב-Tineco, אחת היצרניות הבולטות בתחום, החליטו לא להתפשר ולסמן וי על כל פריט ברשימה עם דגם הדגל החדש שלהם, Floor One S9 Artist. בשבועות האחרונים העמדתי וגם השכבתי אותו בניסיון לאתגר את יכולות הניקוי שלו על רצפות הבית שלי.
![]() |
Tineco Floor One S9 Artist (צילום: גד גניר) |
ה-Artist מעוצב באופן שמצדיק את שמו: את החזית שבדר"כ מציגה לראווה מיכל מים נקיים ומיכל מים מלוכלך, מחליף עכשיו פאנל כסוף שטוח, שבחלקו העליון תאורה מסוגננת. מיכל המים המלוכלכים ממוקם בחלקו האחורי של השואב ומיכל המים הנקיים יושב על ראש השאיבה, בדומה ל-F25 Ace של רובורוק. העיצוב הזה לא נועד רק לגרום ל-Floor One S9 Artist להראות יותר אטרקטיבי במסדרון שלכם, אלא לשרת שתי מטרות פונקציונליות. הראשונה, היא מאפשרת להטות את השואב-שוטף למצב של שכיבה מוחלטת כדי להגיע למקומות שלא הייתם מגיעים אליהם במצב אחר: מתחת למיטות, כסאות, ומזנונים. שואבים שוטפים של לפני כמה שנים היו מפסיקים לעבוד בשפגט הזה כדי למנוע זרימה של מים אל תוך המנוע, אבל ל-Floor One S9 Artist אין בעיה עם האקרובטיקה הזאת והוא ממשיך לנקות גם ככה.
![]() |
Tineco Floor One S9 Artist (צילום: גד גניר) |
![]() |
Tineco Floor One S9 Artist (צילום: גד גניר) |
המטרה השניה היא לאפשר פיזור משקל נוח יותר של השואב, כדי לתמרן איתו יותר בקלות. בתחושה שלי, לא מדובר בשואב הקל ביותר בקטגוריה ולמרות מיקום מיכל המים על ראש השואב, המשקל הזה עדיין מורגש, בעיקר כשמסיעים אותו כשהוא כבוי מהמסדרון למטבח. מצד שני, כשמפעילים אותו, נכנסת לפעולה מערכת ההנעה בגלגלים, שמקלה משמעותית על התנועה איתו, וגם עושה עבודה מצויינת במעקב אחר התנועות שלכם כדי להתאים את סיבוב הגלגלים לכיוון שאתם רוצים. החיבור בין ראש השאיבה לגוף השואב מסוגל לנוע בזויות סיבוב רחבות, מה שמאפשר לתמרן איתו בין מכשולים בצורה נוחה וקלה. בסיום השאיבה, הגלגלים ידחפו את השואב אליכם כדי לסייע לכם לקבע את השואב במצב עמידה בעודו שואב את שאריות המים האחרונות מהאיזור בו עצרתם.
מערכת הניקוי עצמה דומה לזו של רוב השואבים השוטפים האחרים שבדקתי: מים מוזרמים ממיכל המים הנקיים (בנפח 1 ליטר) אל מברשת מסתובבת שמקרצפת את הרצפה, ונשאבים חזרה יחד עם הלכלוך אל מיכל מים מלוכלכים (בנפח 0.75 ליטר) בחלקו האחורי של השואב. בחו"ל קיים גם דגם שמשלב הזרמת סילון קיטור חם על הרצפה כדי להתמודד עם לכלוכים קשים במיוחד, אבל הדגם אותו אני בודק, דגם ה-Pro הוא הדגם היחיד שהגיע עד כה לישראל שאינו מצויד ביכולת הזאת אם כי גם בלעדיה הוא עושה עבודה מצויינת: הוא מקרצף ביסודיות מרצפות ומשטחים קשים אחרים, ומסיר את רוב הלכלוך במעבר ראשון. עוצמת היניקה שלו עומדת על 22,000pa, העוצמה החזקה ביותר בשואב שוטף שבדקתי עד כה (2000 יותר מה-Roborock F25 Ace) וזה ניכר ביכולת להתמודד עם לכלוכים סוררים מסביב לראש השאיבה ולא רק כאלו שאיתרע מזלם להקלע מתחתיו. כמו כן עוצמת השאיבה מורגשת גם בהתמודדות עם לכלוכים שחשבו להסתתר בחריצים שבין המרצפות רק כדי למצוא את עצמם במיכל האיסוף. המברשת מגיעה כמעט עד לקצה ראש השאיבה משני צידיו ומותירה שוליים דקיקים ברוחב של מילימטרים בודדים שאינם מכוסים. היא מנקה את עצמה בזמן שאתם שואבים כדי לא למרוח שוב לכלוך שניקיתם על הרצפה, וגם יודעת למנוע הסתבכות וליפוף של שיער סביבה. באתר החברה בעברית מדברים על מים אלקטרוליטיים בתהליך הניקוי בדומה ל-Roidmi Neo, אבל לא מצאתי לכך סימוכין בהוראות או באתר באנגלית, וגם לא ניסיתי לשתות אותם אז ניקח את הנקודה הספציפית הזאת בערבון מוגבל.
![]() |
Tineco Floor One S9 Artist (צילום: גד גניר) |
![]() |
Tineco Floor One S9 Artist (צילום: גד גניר) |
התפעול של Floor One S9 Artist קליל ולא מסבך את המשתמש בהגדרות מורכבות. בחלקו העליון מסך בקרה קטנטן שמציג בעיקר את מצב הסוללה, מצב ההפעלה של השואב ומתחתיו לחצן להפעלה וכיבוי, ולחצן למעבר בין מצבי ההפעלה של השואב. יש סה"כ שלושה מצבים: מצב Max, מצב אוטומטי, ומצב יניקת נוזלים בלבד. המצב האוטומטי עושה עבודה מצויינת בסיוע AI לנתח את חומרת הלכלוך על הרצפה ולהתאים את עוצמת הניקוי הנדרש. לא חשתי צורך להעביר למצב Max בשום מצב. כברירת מחדל, המכשיר מכריז בקול, בעברית, על כל שינוי סטטוס. מצאתי את זה מעצבן וכיביתי את זה ביום הראשון לשימוש, אבל אם אתם בקטע תדעו שזה קיים. מלבד מסך ההתראות, בחלקו העליון של גוף השואב ישנה תאורה גדולה יחסית שמציגה את מצב הניקיון של הרצפה. זה החיווי הגדול ביותר שראיתי לחיישני ניקיון במכשיר כזה, והתאורה הזאת גם משתקפת על איזור מבריק מתחתיה, מה שיוצר אפקט מרהיב ויזואלית שאי אפשר לפספס, שהקשה עליי פסיכולוגית לחפף ופשוט להמשיך הלאה בניקיון בלי אישור כחול מצד החיישנים. למכשיר גם אפליקציה חביבה ומעוצבת, אבל די דלה בפונקציונליות. ניתן לקבל דרכה סטטסטיקות על הניקיון שעשיתם, לצפות באחוזי הסוללה הנוכחיים של המכשיר, לשנות כמה הגדרות קטנות במצבי ההפעלה ולשנות את החיוויים הקוליים, חביב, אבל בהחלט אפשר לחיות בלי זה.
בסיום העבודה מציבים את השואב בתחנת הטעינה שלו ומפעילים ניקוי עצמי שמבצע ניקוי יסודי של המברשת ומערכת השאיבה באמצעות מים חמים וייבוש באויר חם בטמפרטורה של 85 מעלות צלזיוס במשך חמש דקות. בסיומה של הפעולה הרועשת הזאת משתררת דממה מענגת, בשונה משואבים שוטפים של לפני שנה ושנתיים שהשאירו אתכם עם זמזום חרישי של ייבוש באויר חם במשך שעות. לאחר מכן יש לרוקן את מיכל המים המלוכלכים לאסלה ולשטוף אותו כדי להמנע מריחות לא נעימים בשאיבות הבאות. בפעם הכל מתפרק נשלף ומורכב מחדש בקלות יחסית, אבל כאן יש לי המלצה חמה לרוכשים: כשאתם מחברים מחדש את מיכל המים המלוכלכים תוודאו שהוא אכן ננעל כראוי במקומו. בפעם היחידה שלא עשיתי כך, מצאתי אותו "משתגר" לעברי ונופל על הרצפה בשאיבה שלאחר מכן. בטינקו עשו בשכל ומיקמו את פתח המילוי של מיכל המים הנקיים בצד המיכל, מה שמאפשר מילוי נוח יותר תחת הברז. מצד שני, בשונה מהשואבים של רובורוק, אין כאן מיכל ייעודי לפיזור אוטומטי של חומר ניקוי, וזה אומר שכל ההתעסקות יותר מעיקה: מי שלא מעוניין להסתבך עם מינונים של מילוי חומר ניקוי למיכל לא ריק, צריך לשפוך את כל המיכל ולמלא מחדש בתערובת של מים וחומר ניקוי, או לחילופין להשתמש בכל פעם במיכל המים הנקיים עד שיתרוקן. לא חייבים אגב להשתמש בחומר ניקוי, ברוב המקרים ניקוי עם מים בלבד בהחלט מספיק.
![]() |
Tineco Floor One S9 Artist (צילום: גד גניר) |
![]() |
Tineco Floor One S9 Artist (צילום: גד גניר) |
הסוללה של Floor One S9 Artist אמורה להספיק לכ-75 דקות שימוש לפי היצרנית, אבל מיכל המים יתרוקן לכם לפני זה ותצטרכו לעצור ולמלא אותו. זה מספיק בהחלט לדירת ארבעה חדרים ממוצעת, ובדירה לא מאוד מטונפת שלא דורשת מעברים חוזרים רבים מדי זה יספיק גם לחמישה חדרים. סטנדרטי.
(+)
- עיצוב אלגנטי ומוקפד
- מנקה ביעילות גם במצב שכיבה
- גלגלים ממונעים לתנועה קלה ונוחה
- עוצמת שאיבה חזקה במיוחד
- מברשת עם ניקוי עצמי יעיל
- תאורת חיווי אפקטיבית
- ניקוי עצמי מהיר ויסודי
(-)
- כבד יחסית לתמרון כשהוא כבוי
- נותרים עדיין שוליים דקיקים בצדדים שאינם מכוסים ע"י המברשת
- מיכל המים הנקיים דורש התעסקות במילוי חומר ניקוי
- אפליקציה מוגבלת בפונקציות
- יקר
ב-3690 ש"ח, רמת הציפיות משואב שוטף גבוהה באופן טבעי, וברוב הזמן ה-Tineco Floor One S9 Artist עונה עליהן בהצלחה: הגלגלים הממונעים החכמים מקלים משמעותית על התמרון, עוצמת השאיבה היא החזקה ביותר בשוק והניקיון בהתאם, ואפילו העיצוב מצליח להרשים. הוא לא מושלם: עדיין נשארות פינות לא מכוסות, והיעדר מיכל נפרד לחומר הניקוי צורם במיוחד ודן אתכם להתעסקויות מיותרות, אבל בכל היבט אחר בהחלט מדובר באחד השואבים השוטפים המתקדמים והיעילים ביותר שתוכלו למצוא כרגע.
הוסף רשומת תגובה