קצת מאחורי הקלעים של עולם הביקורות: יבואנים מעדיפים כמעט תמיד לשלוח למבקרים את דגמי הדגל שלהם. הסיבה ברורה: אלו הדגמים המתקדמים ביותר, מעין חלון ראווה לקטלוג של היצרנית, וגם אם מחיריהם גבוהים, הם עושים יחסי ציבור מצוינים לסדרות הנגישות יותר. לכן, כשיבואן מציע מיוזמתו לשלוח אליי דגם ביניים, אפשר להסיק שהוא ממש בטוח במוצר שלו. ה-DEEBOT T90 PRO OMNI, שואב רובוטי של Ecovacs, שהגיע אליי לאחרונה, זול משמעותית מדגם הדגל DEEBOT X11 OmniCyclone שבדקתי כאן לפני מספר חודשים. הוא אמנם מוותר על חלק מהתכונות המתקדמות, אך בהחלט מצדיק את הביטחון שהיבואנית הפגינה לגביו.
| עוצמת שאיבה | מערכת ניקוי BLAST עם שאיבה של עד 30,000Pa וזרימת אוויר של 16L/s. |
| מערכת שטיפה | רולר שטיפה רציף OZMO Roller 3.0 (ברוחב 27 cm / 10.6 inches) המסתובב ב-200 RPM עם התזת מים בלחץ. |
| ניקוי פינות וקצוות | TruEdge 3.0 הכולל רולר כרית אוויר מואורך של 1.5 cm. |
| מעבר מכשולים | מטפס על ספים ומכשולים בגובה של עד 4 cm. |
| ניווט | מערך חיישני Dual LiDAR ו-dToF. |
| הימנעות ממכשולים | זיהוי מבוסס מצלמת AIVI 3D 4.0 RGBD/AI. |
| עוזר חכם | עוזר קולי מובנה YIKO AI. |
| תכונות תחנת העגינה | שטיפת מופ במים חמים ב-75°C בלחץ גבוה וזרימה טרייה, ייבוש באוויר חם וניקוי עצמי אוטומטי של מכל המים המלוכלכים. |
| קיבולת מכלים ושקית | מכל מים נקיים של 4.0 L, מכל מים מלוכלכים של 2.2 L ושקית אבק של 2.5 L בתחנת הבסיס. פח האבק של הרובוט הוא 220–250 ml עם מכל מים של 110 ml. |
| סוללה | סוללת 4,000 mAh התומכת בטעינה מהירה PowerBoost (משחזרת 10% סוללה ב-3 דקות) |
עיצוב: אריג בכאילו וזחילה מתחת לארונות
בקוים כלליים, DEEBOT T90 PRO OMNI נראה כלפי חוץ סטנדרטי לחלוטין: תחנת עגינה עם מיכלי מים נקיים ומלוכלכים בחלקה העליון והשואב הרובוטי חונה בחלקה התחתון. מה שייחודי כאן הוא גימור בטקסטורה שמזכירה בתחושה ובמראה אריג. זה אמור להפוך את השואב לאביזר אלגנטי יותר שישתלב בצורה חלקה יותר בבית. בינינו? את הטקסטורה הזאת ניתן לראות רק ממש מקרוב. ממרחק ארוך יותר, כל ההשקעה הזו בעיצוב נראית כמו שואב רובוטי רגיל בצבע אוף-ווייט. השואב עצמו נמוך: 9.5 ס"מ בלבד, ללא בליטת עינית LiDAR: אין כאן כזאת, לא קבועה ולא נשלפת. החיישנים הם בהיקף השואב. הגובה הנמוך הזה הוא מה שמאפשר לו להסתנן גם מתחת לארונות עם מפתחים נמוכים.
ביצועים: עוצמת יניקה חסרת תקדים ורולר שמנקה עצמו
הנתון החשוב במפרט הטכני של שואבים רובוטיים הוא עוצמת היניקה. ל-DEEBOT T90 PRO OMNI, למרות היותו שייך לסדרת ביניים, עוצמת יניקה חזקה מאוד של 30,000pa, חזקה משמעותית אפילו מזו של דגם הדגל (שעמדה על 19,500pa). נכון, גם שואבים עם עוצמת יניקה נמוכה יותר יכולים לעשות את העבודה בכל הקשור להתמודדות עם אבק, אבל בבתים עם בעלי חיים, כל Pa נוסף משמעותי לאיסוף שיער. את עוצמת השאיבה משלימה מברשת חובטת שמונעת הסתבכות שיער, ובזמן הבדיקה אכן לא נרשמו תפוסות.. את עוצמת השאיבה החזקה משלימה מברשת חובטת הבנויה באופן שמצמצם הסתבכות של שיערות בתוכה, ולפחות מההתרשמות בזמן שהשואב היה אצלי אכן לא נתפסו שם שערות.
מערכות השטיפה העיקריות בשוק הן מברשות מופ, רפידה רוטטת או רולר. DEEBOT T90 PRO OMNI מגיע עם רולר, מערכת שיש לה יתרון ברור על מערכות שטיפה אחרות: הרולר שוטף את עצמו באופן רצוף תוך כדי פעולה, בשונה מהמערכות האחרות שבהן החלק שמגיע במגע עם הרצפה נשטף רק כשהשואב מגיע להפסקות ניקוי, ובינתיים הרצפה נשטפת עם מברשות או רפידות מלוכלכות. מעבר לכך, הרולר, באורך 27 ס"מ, נשלף הצידה ומגיע עד לקצה השואב כדי לנקות קרוב ככל האפשר לקיר. צידו החיצוני של הרולר מרופד ע"י לבד כדי למנוע פגיעה בפאנלים ורהיטים.
תוצאות הניקוי היו מעולות, הן בשאיבת שטיחים והן בניקוי רצפות. עוצמת היניקה הגבוהה איפשרה ניקוי עמוק של השטיחים, והרולר שמסתובב ב-200 סל"ד ומפעיל לחץ על הרצפה קרצף אותה בצורה יסודית. לא נותרו כתמי רטיבות או חומר ניקוי על הרצפה ובאופן כללי הייתי מאוד מרוצה מאיך שהבית נראה אחרי הריצה של השואב.
אפליקציה וניווט: סיפורים מסמרי שיער וחפירות AI
גם כושר הניווט של DEEBOT T90 PRO OMNI עשה רושם מצוין. כרגיל, הוא התחיל בסיבוב מיפוי ראשונים של הבית ורק לאחר שסיים אותו התחיל את הניקוי בפעם הראשונה. אני מאלו שעובדים עבור השואב ומקפידים להזיז כסאות ולהרים חפצים מהרצפה כדי לא להכשיל אותו. מצד שני, למי יש כוח לעשות את זה בשביל סיבוב היכרות של השואב עם הבית? בשונה מדגם הדגל של Ecovacs, ה-DEEBOT T90 PRO OMNI סיים את מסלול המיפוי בהצלחה, למרות שלל בובות פרווה, שרוכי נעליים, כבלים ושלל מפגעים אחרים שנקרו בדרכו, והמשיך לא לבלוע או להיתפס בשום דבר גם לאחר מכן בריצות הניקוי הקבועות. כמו כל שואב שמכבד את עצמו בשנת 2026, גם DEEBOT T90 PRO OMNI יודע לטפס מעל סף ממ"ד בגובה של עד 4 ס"מ ועושה את זה מאוד בקלות. תכנון המסלול היה יעיל, והשואב סיים לשאוב כ-63 מטרים רבועים בתוך קצת יותר משעה, כולל הפסקות לשטיפה של הרולר ומילוי מים.
לשואבים של Ecovacs יש עוזרת וירטואלית בשם Yiko. מי שממש מעוניין לתפעל באופן קולי את DEEBOT T90 PRO OMNI יצליח לעשות זאת דרכה, אבל קחו בחשבון שהיא מאוד מוגבלת, מבינה סט מאוד ספציפי של פקודות וגם הן באנגלית. אפשר להגדיר אותה שתענה לכם בעברית, אבל היא עדיין לא תבין אם תענו לה בעברית. אם בעבר המעקב אחר השואב הסתכם בלצפות במסלול התקדמות שלו על המפה בבית, באפליקציה של Ecovacs אתם מקבלים עכשיו עדכון על מסך הזמן שהשואב עבד בסבב הניקוי הנוכחי, איזה שטח ניקה וכמה הספיק לנקות מהבית באחוזים. כמו כן, תמצאו שם פירוט מילולי על הרפתקאות השואב בכל חדר אליו נכנס במסלולו. תתכוננו לסיפורים מסמרי שיער כמו "התגלה שטיח בחדר, מגביר עוצמת שאיבה".
בהתאם לטרנד, לשואב יש גם "Agent Mode", מצב שנפתח לשימוש אחרי סבב ניקוי ראשון בבית. המצב הזה לפי Ecovacs אמור להתאים את הגדרות השאיבה באופן אופטימלי לבית לאחר שלמד אותו ובהתאם לתנאי הסביבה. הוא אפילו מציג את תהליך ה-Reasoning שלו לכאורה במסך הפירוט המילולי. למה לכאורה? כי כשהפעלתי אותו לראשונה קיבלתי חפירה של כמה מאות מילים באותו מסך באפליקציה שכיסתה תהליך הסקת מסקנות מאוד בסיסי שלא באמת דורש AI כדי להגיע אליו. פעולת ההתאמה הכי חכמה שהשואב עשה במצב Agent Mode היתה שמירה על רמת רעש נמוכה בגלל שהפעלתי אותו בשעת ערב. כדי לוודא שאני לא משמיץ סתם את מחלקת ה-AI של Ecovacs, נתתי גם לג'מיני וגם לקלוד לקרוא את הטקסט שכתב לי DEEBOT T90 PRO OMNI. אצל שניהם היתה הסכמה שהטקסט הזה הוא אכן תוצר של AI, אבל ההחלטות בנוגע לשינוי הגדרות השאיבה היו לחלוטין משהו ששואבים שאינם מתהדרים בטכנולוגיות AI מסוגלים לעשות. כמו שואבים אחרים מסוגו, הוא מאפשר גישה מאובטחת מרחוק למצלמה ויכול לשמש כמצלמת אבטחה ניידת בבית כשאתם לא שם.
תחזוקה: אומנות שערוך הייבוש וטעינה בהפסקות
בסיום תהליך הניקוי DEEBOT T90 PRO OMNI חוזר לתחנת העגינה שלו, מרוקן את מיכל איסוף האבק, שוטף את הרולרים שלו במים בטמפרטורה של 75 מעלות ומייבש אותם באמצעות אויר חם. האפליקציה נותנת למשתמש את האפשרות לבחור האם לייבש אותו במשך שעתיים, שלוש או ארבע. נחמד שניתנת לי האפשרות לבחור אבל מה לי ולאומנות שערוך זמן הייבוש האופטימלי של רולר? אמנם מתחת לכל אפשרות מקבלים פירוט למי זה אמור להתאים (עונות קרות, לחות גבוהה וכו'), אבל הנה למשל דוגמה למקום בו הייתי מצפה שה-AI יחליט במקומי, או לפחות מישהו מהמומחים של Ecovacs. אגב, אין כאן תהליך ייבוש מהיר, מה שאומר שגם אם החלטתי שאני למעשה גר באיזור עם אקלים יבש וחם, זה משאיר לי שעתיים של ייבוש באוויר חם, בליווי זמזום מאווררים מעיק ברקע.
ריצת ניקוי סטנדרטית של DEEBOT T90 PRO OMNI על בית שלם, ניקוי שטח של 63 מטר רבוע במשך 72 דקות השאירה אותו בסיום עם 50% סוללה. החלק המעניין בסוללה הוא העובדה שהיא נטענה במהירות בכל פעם שהרובוט הגיע לניקוי הרולר ומילוי מים. כך יצא שאל הפסקת המים האחרונה שלו הוא הגיע עם 45 אחוז סוללה, אבל הספיק להיטען מהר ולסיים את המסלול עם אחוז סוללה מעט יותר גבוה.
- ✓מחיר נמוך משמעותית בהשוואה לדגם הדגל.
- ✓עיצוב נמוך (9.5 סנטימטרים) ללא בליטת חיישן, המאפשר כניסה מתחת לרהיטים נמוכים.
- ✓עוצמת שאיבה חזקה במיוחד של 30,000Pa המתאימה לבתים עם בעלי חיים.
- ✓מברשת חובטת המונעת ביעילות הסתבכות של שערות.
- ✓רולר שטיפה המנקה את עצמו ברציפות תוך כדי עבודה ומגיע קרוב מאוד לקירות.
- ✓יכולת ניווט והתחמקות מצוינת ממכשולים ללא צורך בהכנת הבית מראש.
- ✓יכולת טיפוס מעל ספים ומכשולים בגובה של עד 4 סנטימטרים.
- ✓תחנת עגינה המרוקנת אבק, שוטפת במים חמים (75 מעלות) ומייבשת באוויר חם.
- ✓טעינה מהירה של הסוללה בזמן עצירות קצרות של השואב בתחנת העגינה.
- ✗העוזרת הקולית Yiko מוגבלת מאוד, מבינה רק אנגלית ואינה מבינה עברית.
- ✗מצב ה-AI מציג החלטות פשוטות מאוד כניתוח מורכב ומייצר טקסטים ארוכים ומיותרים.
- ✗אין אפשרות לייבוש מהיר, ותהליך הייבוש נמשך לפחות שעתיים ומלווה בזמזום מאווררים מעיק.
- ✗המערכת דורשת מהמשתמש לבחור ידנית את זמן הייבוש במקום להחליט עליו באופן אוטומטי וחכם.
מחירו של Ecovacs DEEBOT T90 PRO OMNI ביבוא רשמי של רונלייט עומד על 3,499 ש"ח, מחיר סטנדרטי לשואב שוטף מדרג ביניים. העניין הוא שמכל בחינה שאני מסוגל לחשוב עליה, השואב הזה לא נופל מדגמי דגל: הוא מנקה מצוין, יש לו זמן סוללה ארוך והוא חומק בלי בעיה ממכשולים שעלולים למנוע ממנו לסיים את מסלולו. ה-AI כאן אמנם לא נותן איזשהו יתרון יחסי וגם הייתי שמח אם היה כאן ייבוש מהיר של הרולר, אבל בסופו של דבר אתם מקבלים כאן רובוט שעושה עבודה מצויינת במחיר לא רע בכלל.
- ✓שאיבה עוצמתית במיוחד בעוצמה של 30,000Pa וניקוי עמוק של שטיחים.
- ✓מערכת שטיפה מתקדמת (OZMO Roller 3.0) המנקה את עצמה בזמן אמת ומציגה ביצועים מעולים בהסרת כתמים קשים.
- ✓ציונים מושלמים באיסוף שיער וטכנולוגיית מניעת הסתבכות שיער במברשת.
- ✓הימנעות מעולה ממכשולים עם התחמקות מ-23 מתוך 24 אובייקטים במבחן.
- ✓תחנת עגינה מתקדמת (Omni) המבצעת ריקון עצמי, שטיפת המופ במים חמים וייבוש באוויר חם.
- ✓חיישן ליידאר מובנה בפרופיל נמוך למניעת התקעויות, ניקוי קצוות יעיל ותמיכה בטכנולוגיית Matter.
- ✓יכולת טיפוס ומעבר מעל מכשולים וספי דלת בגובה של עד 32 מ"מ.
- ✗מכל אבק פנימי קטן מאוד בנפח 250 מ"ל בלבד, המאלץ את הרובוט לחזור לתחנת הריקון בתדירות גבוהה יותר במהלך עבודה בבתים גדולים.
- ✗בעיות ניווט קטנות ומוזרות שהופיעו מדי פעם במהלך הניקוי.
- ✓עוצמת שאיבה יוצאת דופן (עד 30,000Pa) היעילה מאוד לאיסוף אבק, לכלוך ושיער של חיות מחמד
- ✓טכנולוגיית ZeroTangle 4.0 המונעת לחלוטין הסתבכות של שיער במברשות ומייתרת ניקוי ידני
- ✓ניקוי קצוות ופינות יעיל ביותר (TruEdge 3.0) באמצעות זרוע נשלפת שאינה שורטת רהיטים
- ✓תחנת עגינה OMNI אוטומטית לחלוטין המנקה ומייבשת את המטליות במים חמים, מרוקנת אבק וממלאת מים
- ✓פעולה שקטה במיוחד שאינה מפריעה או מבהילה חיות מחמד בבית
- ✓סוללה עמידה במיוחד עם טכנולוגיית טעינה מהירה המאפשרת ניקוי רציף של כל הבית
- ✓עיצוב נורדי אסתטי ומודרני המשתלב היטב בעיצוב הפנים של הבית
- ✗חזרות תכופות מדי של הרובוט לתחנת הבסיס במהלך העבודה, דבר המאריך משמעותית את זמן הניקוי
- ✗חיישני נפילה רגישים הדורשים ניקוי ידני תכוף כמעט בכל סבב כדי למנוע את עצירת המכשיר
- ✗הגדרה ראשונית לא אינטואיטיבית של האפליקציה וקשיים בהבנת פקודות קוליות בסיסיות על ידי העוזרת הקולית
- ✓ביצועי שטיפה יוצאי דופן בזכות מברשת רולר רחבה ויעילה
- ✓עוצמת שאיבה טובה ואמינה על מגוון סוגי משטחים
- ✓טעינה מהירה המאפשרת כיסוי יעיל של שטחים גדולים
- ✓מגוון רחב של תכונות מתקדמות וחומרה ברמת פרימיום
- ✓תחנת עגינה רב-תכליתית מעוצבת וקומפקטית
- ✗היעדר מצב שטיפה בלבד (מנוע השאיבה פועל תמיד במקביל לשטיפה)
- ✗ניקוי פינות פחות יעיל בגלל מברשת צד קבועה שאינה נשלפת
- ✗חולשה בזיהוי מכשולים בעת הניווט חזרה לתחנת העגינה
- ✗חוסר דיוק מסוים בחלוקת החדרים האוטומטית במיפוי הראשוני












הוסף רשומת תגובה