כאלו ניסיתי: Beyerdynamic MMX 200 Wireless

מותג האודיו המוערך Beyerdynamic מחפש דרכים להתרחב מעבר לגבולות אולפני ההקלטה כבר שנים. החברה, ששמה הולך לפניה בעיקר בזכות ציוד מקצועי, חיפשה בעשור האחרון דרכים להתחבר גם לקהלים רחבים יותר, כאלה שמחפשים חוויית סאונד איכותית אבל לאו דווקא על כיסא עריכה באולפן. ב-2016 היו אלו ה-Custom One Pro עם הפאנלים המתחלפים, שניסו להוסיף טאץ' אישי ומגניב למוצר אודיופילי, ולפני כשנתיים הציגה את הניסיון הראשון שלה בתחום שאצלה נחשב טריטוריה לא מוכרת: אוזניות גיימינג. הדגם שבחרו להוביל איתו את המהלך הזה הוא ה-MMX 200 Wireless, אוזניות Over The Ear אלחוטיות שמנסות לשלב בין הדי-אן-איי האודיופילי של Beyerdynamic לבין הצרכים והעדפות של גיימרים. בדקתי אותן בשבועות האחרונים.

Beyerdynamic MMX 200 Wireless (צילום: גד גניר)


ההחלטה של Beyerdynamic להיכנס לעסקי הגיימינג לא גרמה לה לוותר על הזהות שלה או לאמץ סגנון אינפנטילי. העיצוב של MMX 200 Wireless לא משאיר הרבה מקום לדמיון. אלו אוזניות שפונות לגיימרים בוגרים. הן אמנם שומרות על המאפיינים הקלאסיים של אוזניות גיימינג כמו גוף מגושם, מיקרופון בולט, כפתורים גדולים ואגרסיביים ואפילו נגיעות כתומות להוספת קונטרסט, אבל הכל במידה. במקום לנסות להתחפש לחללית עם תאורות מתחלפות, Beyerdynamic שומרת על קו עיצובי רציני ומאופק. המסר כאן ברור. תחום הגיימינג מצטרף לטריטוריה של החברה, ולא להפך.

איכות הבנייה של MMX 200 Wireless לא מאכזבת וממשיכה את המסורת של Beyerdynamic. המבנה מזכיר מאוד דגמים אחרים של החברה, עם שילוב של מתכת בקשת ובנקודות החיבור לאוזניות עצמן, חומרים איכותיים והרכבה מוקפדת שמשדרים עמידות ואמינות לאורך זמן. כריות האוזניים עשויות מעור רך ונעים, עם מנגנון שמאפשר להחליף אותן בקלות כשתגיע השעה. הן מעט כבדות ביחס למה שמקובל בקטגוריית אוזניות גיימינג, 360 גרם, אבל המשקל מתחלק היטב והן לא הופכות למעיקות גם בשימוש ממושך. גם מידת הלחץ על האוזניים נשארת סבירה ומאפשרת לשמור על אטימה פאסיבית טובה בלי להכביד על הראש. מצד שני, כמו לא מעט אוזניות סגורות, גם כאן יש להן נטייה לחמם את האוזניים בשימוש ארוך.

Beyerdynamic MMX 200 Wireless (צילום: גד גניר)


Beyerdynamic מציעה כאן כמעט כל אפשרות חיבור שגיימר ממוצע יוכל לחשוב עליה. יש חיבור אלחוטי עם השהייה נמוכה דרך דונגל USB-C, כולל מתאם ל-USB-A למקרה שאין לכם שקע USB-C פנוי, בלוטות' לחיבורים יומיומיים יותר וחיבור קווי עם שני כבלים שמצורפים לערכה: USB-C ל-USB-A וכבל USB-C ל-3.5 מ"מ סטנדרטי. מה בכל זאת חסר? כבל USB-C ל-USB-C, שיאפשר חיבור ישיר לטלפון או למחשב עם חיבור כזה. למען ההגינות, מדובר בכבל סטנדרטי למדי ואפשר להסתדר עם כל כבל איכותי אחר, אבל היה עדיף אם Beyerdynamic הייתה משלימה את החבילה ומוסיפה אותו גם כן. בפועל, בכל אחת משיטות החיבור לא נתקלתי בבעיות יציבות או ניתוקים.

Beyerdynamic MMX 200 Wireless (צילום: גד גניר)


המפרט הרשמי של MMX 200 Wireless לא חושף את גודל הדרייברים, אבל כן מציין טווח תדרים סטנדרטי של 20 עד 20,000 הרץ. הן תומכות בבלוטות' 5.3, עם מקודדי SBC, הבסיסי ביותר, ו-LC3 שמציע איכות שמע משופרת והשהייה נמוכה יותר. קצת תמוה ש-Beyerdynamic, מותג שמתהדר במורשת סאונד מכובדת, בחרה להסתפק כאן במקודדים האלו ולא הוסיפה תמיכה ב-aptX, LDAC או אפילו AAC. יש לא מעט אוזניות זולות בהרבה שמציעות קידוד מתקדם יותר. ועדיין, למרות הבחירה השמרנית במקודדים, ל-MMX 200 Wireless אין בעיה להישמע כמו אוזניות של Beyerdynamic. הצליל מדויק, צלול, עם רמת פירוט גבוהה ובמת צליל רחבה שמצליחה לשמור על איזון מצוין בין באסים, מיד וגבוהים. הבאס לא משתלט, אבל בהחלט נוכח מספיק כדי לספק את הפיצוצים, היריות והמנועים הרועמים שמצופה לשמוע באוזניות גיימינג. 

המיקרופון של MMX 200 Wireless הוא נתיק, מסוג קרדיואיד, ומתחבר באמצעות חיבור 3.5 מ"מ סטנדרטי כך שאפשר להסיר אותו בקלות כשרוצים להשתמש באוזניות להאזנה בלבד. כמו שאר חלקי האוזניות, גם כאן התחושה היא של מוצר מוקפד ומדויק. הזרוע גמישה מספיק כדי למקם את המיקרופון בדיוק במקום הנכון אבל שומרת על יציבות ולא מתנדנדת. איכות השמע מרשימה והצד השני בשיחות דיווח על קליטה נקייה וברורה. זה מסוג המיקרופונים שיעשה את העבודה לא רק בשיחות דיסקורד אלא גם בסטרימינג או הקלטות קול כשלא בא לכם לשלוף מיקרופון ייעודי. 

כדי להתמודד עם האיטום הפאסיבי המצוין של האוזניות, Beyerdynamic הוסיפה כאן מצב שקיפות, או כפי שהיא מכנה אותו Augmented Mode, שמגביר את רעשי הרקע ומאפשר להיות מודעים יותר לסביבה כשצריך.

Beyerdynamic MMX 200 Wireless (צילום: גד גניר)


ל-MMX 200 Wireless אין אפליקציית שליטה. לא למחשב, לא לטלפון, לא בכלל. יש אמנם כלי לעדכון קושחה ייעודי למחשב, אבל הוא מוגבל לתפקיד הזה בלבד. המשמעות היא שכל השליטה במה שהאוזניות מציעות מתבצעת ישירות דרך שני כפתורים וגלגלת אחת. הגלגלת שולטת, כצפוי, על הווליום וזה נוח ואינטואיטיבי. כל השאר, הרבה פחות. למשל, מעבר בין מצבי החיבור נעשה בלחיצות על הכפתור שבאוזנייה השמאלית. לחיצה כפולה מעבירה לחיבור עם הדונגל המצורף, שלוש לחיצות עוברות לבלוטות', ולחיצה קצרה עונה לשיחה או עוצרת וממשיכה מוזיקה. מעבר למצב Augmented מתבצע בלחיצה רצופה של שתי שניות על הגלגלת, בניגוד ללחיצה קצרה שמשתיקה את המיקרופון. בקיצור, לא הכי אינטואיטיבי. עוד לחצן או שניים היו יכולים להפוך את התפעול לפשוט בהרבה ולחסוך את הצורך לזכור תבניות לחיצה שונות לכל פעולה. בנוסף, בהיעדר אפליקציה, אין גישה לאקולייזר או אפילו אינדיקציה למצב הסוללה. אפשר להבין למה חברה כמו Beyerdynamic, שמגיעה מעולמות האוזניות החוטיות והאולפניות, לא רואה בזה חובה. בפועל, זה פוגע בחוויית השימוש.

Beyerdynamic MMX 200 Wireless (צילום: גד גניר)


הסוללה של MMX 200 Wireless אמורה להספיק לכ-35 שעות שימוש, והבדיקות שלי הראו שהנתון הזה קרוב מאוד למציאות. זה לא מהשיאנים בקטגוריה, אבל לרוב המשתמשים מדובר בזמן סביר בהחלט. טעינה מלאה נמשכת כשעתיים.

(+)
  • איכות שמע מצוינת
  • מיקרופון איכותי ונתיק מסוג קרדיואיד
  • איכות בנייה גבוהה
  • מבחר חיבורים מגוון
  • מצב שקיפות שימושי

(-)
  • ממשק שליטה מסורבל
  • היעדר אפליקציה ואקולייזר
  • אין אינדיקציה לסוללה
  • מקודדי בלוטות' בסיסיים
  • נטייה לחימום האוזניים בשימוש ממושך


המחיר של MMX 200 Wireless דרך היבואן הרשמי ביקונקט עומד על 899 ש"ח. לא זול, אבל גם לא מפתיע כשמדובר במותג כמו Beyerdynamic. כמו שאפשר לצפות, הן מצטיינות בדיוק במקומות הנכונים עבור חברה עם שורשים אולפניים. איכות שמע מעולה, מיקרופון שמספק ביצועים ברמה גבוהה ובנייה מוקפדת שמקרינה אמינות. מצד שני, הן פחות מרשימות בכל מה שקשור לנוחות שימוש יומיומית ולפיצ'רים שגיימרים התרגלו לראות בדגמים אחרים, החל מהיעדר אפליקציה ועד ממשק שליטה שאפשר להגדיר כ... מאתגר. מי שמחפש אוזניות גיימינג עם אופי אודיופילי מובהק ימצא כאן חבילה איכותית, רצינית, מינוס הרוח, הצלצולים והאורות הצבעוניים.

1 תגובות

הוסף רשומת תגובה

חדש יותר ישן יותר