כאלו ניסיתי: Sony WH-1000XM6

מעטים הדברים שיכולים לרגש עובדים ב-Open Space, נוסעי מחלקת תיירים וסטודנטים מהסוג הלא-ממש-תפרן, כמו השקה של דגם חדש בסדרת אוזניות ביטול הרעשים Over the Ear של סוני. בחודש מאי האחרון זה סוף-סוף קרה שוב, כשהחברה הכריזה על ה-WH-1000XM6, לא פחות משלוש שנים אחרי הדגם הקודם שהגיע אלינו אי שם ב-2022. בשבועות האחרונים בדקתי את האוזניות החדשות, שמגיעות עם שינויים חיצוניים ופנימיים משמעותיים, וגם כמה הבטחות מסקרנות במיוחד.

Sony WH-1000XM6 (צילום: גד גניר)


במבט ראשון קשה להבחין בשינויים העיצוביים שנעשו בדגם החדש ביחס ל-WH-1000XM5, אבל הם בהחלט שם. המסגרת של האוזניות אוחדה ב-WH-1000XM6 עם גוף האוזניות, ולחצן הכיבוי וההדלקה שונה מקו דקיק ללחצן עגול בתוך שקע משלו. רק משתמשי אוזניות של סוני יכולים להבין למה השינוי הזה כל כך מתבקש: במשך שנים סוני דגלה בעיצוב לחצנים כמעט נסתרים שאמנם שיוו לאוזניות מראה אקסלוסיבי, אבל היו מאוד לא נוחים פרקטית וקשים לזיהוי במישוש. כעת, משתמשים יכולים לזהות במגע מהיר מהו לחצן הכיבוי וההדלקה, ומהו לחצן המעבר בין ביטול רעשים למצבים אחרים. השינוי הדראסטי באמת ב-WH-1000XM6 הוא בהוספת האפשרות לקיפול פנימה של האוזניות, אפשרות שהיתה קיימת בכל הדגמים שקדמו ל-WH-10000XM5, והושמטה בשינוי העיצובי הדראסטי של הדגם הקודם, רק כדי לחזור ב-WH-1000XM6 לאחר שהנושא עלה שוב ושוב בביקורות משתמשים. האפשרות הזאת מאפשרת להן להתקפל לנפח קטן יותר, מה שהופך גם את הקייס שלהן למעט קומפקטי יותר. למי שבנה על מרחבים חדשים בתיק הגב, אני מצטער לקלקל את החגיגה: הצמצום בגודל הקייס ביחס לדגם הקודם מינורי, אם כי כל מילימטר ברוחב ובעובי שגולח כאן מבורך. הקייס אגב נהדר: סוני ויתרה על רוכסן ובמקומו שילב סוגר מגנטי קל ושקט לפתיחה וסגירה. תלמדו, סונוס

Sony WH-1000XM6 (צילום: גד גניר)

Sony WH-1000XM6 (צילום: גד גניר)


השינוי בצירים נוגע בנקודה רגישה, תרתי משמע, של הדגם הקודם: במהלך השלוש שנים האחרונות הופיעו לא מעט דיווחי משתמשים על אוזניות עם צירי קיפול שנשברו ללא אזהרה מראש. כאמור, בדגם החדש נוספה לצירים האפשרות להתקפל פנימה, מה שמאתגר עוד יותר את המנגנון העדין, אבל בסוני מבטיחים שכל האיזור תוכנן מחדש כדי להציג עמידות גבוהה יותר. קשה להעריך איך ישרדו ה-WH-1000XM6 לאורך זמן, אבל אם לשפוט לפי ההתרשמות הסובייקטיבית שלי מהדגם הקודם ששרד אצלי, ההצעה הבנאלית שלי למי שמתכוון לרכוש את האוזניות היא לנהוג בהן בעדינות. מעבר לשינוי בצירים, סוני גם הרחיבה את קשת הראש, מה שהביא איתו גם שינוי מורגש בתחושה הכללית של האוזניות על הראש: הלחץ שהפעילו ה-WH-1000XM5 על הגולגלת היה בעיקר בחלקן העליון. בדגם החדש הלחץ עבר לחלק התחתון, מה שהופך את האטימה הפאסיבית שלהן ליעילה יותר ומייצב אותן טוב יותר על הראש אם כי הן עדיין בין האוזניות הפחות לוחצות על הראש מסוגן. השליטה בהעברת השירים ושינוי עוצמת השמע עדיין מתבצעת באמצעות מחוות מגע בחלקן השטוח החיצוני של האוזניות, ועדיין נוחה ומדויקת מאוד. גימור הפלסטיק החיצוני הוא עדיין אותו גימור רך ונאה, עד לרגע שבו נוגעים בהן ומשאירים עליהן טביעות אצבע שגורמות להן להראות ישנות בתוך זמן קצר.

Sony WH-1000XM6 (צילום: גד גניר)

Sony WH-1000XM6 (צילום: גד גניר)

Sony WH-1000XM6 (צילום: גד גניר)


ל-WH1000XM6 זוג דרייברים בקוטר 30 מ"מ, שמייצרים צליל בתדרים שבין 20 ל-20,000 הרץ בחיבור בלוטות' סטנדרטי (SBC או AAC), וצליל בתדרים שבין 20 ל-40,000 הרץ בחיבור דרך מקודד האודיו המתקדם יותר של סוני, LDAC. תקן הבלוטות' כאן הוא 5.3 ומעבר למקודדים שציינתי יש גם תמיכה ב-LC3 היעיל יותר בצריכת חשמל שמציע איכות גבוהה יותר מהתקן הבסיסי SBC והשהייה קצרה במיוחד. סוני חברה ל-Sterling Sound, Coast Mastering וב-Battery Studios, אולפני מאסטרינג מובילים כדי ללטש את הצליל של האוזניות, ואכן הן מציעות שינוי מורגש באיכות הצליל. סוני לרוב מזוהה עם צליל חם וסגור, עם באסים מודגשים, צליל מהנה בסופו של דבר שצרכנים אוהבים אבל אודיופילים פחות מתחברים אליו. במקרה של WH-1000XM6 החתימה הייחודית של סוני נשמרת, אבל נדמה שהצליל חד, בהיר, מפורט ונקי יותר מאי פעם, אפילו באקולייזר ברירת המחדל. הבאסים לא בולעים צלילים אחרים, הבמה רחבה והדיוק נשמר בגבוהים. אין פה איזה שינוי דראסטי של אופי הצליל אבל כן יש שיפור משמעותי, והמגמה שהחלה כבר בדגם הקודם לכיוון של צליל יותר "נכון" ממשיכה כאן וזה מבורך.

Sony WH-1000XM6 (צילום: גד גניר)

Sony WH-1000XM6 (צילום: גד גניר)

Sony WH-1000XM6 (צילום: גד גניר)


החבר'ה בסוני עבדו לא מעט גם על נושא שיחות הטלפון ב-WH-1000XM6: שישה מיקרופונים בכל צד, מתוגברים באלגוריתם AI לזיהוי והפרדה של קול אנושי מהרקע אמורים למנוע מרעשים בסביבתכם להשמע בצד השני ולאפשר שיחה בצורה חלקה וברורה. WH-1000XM6 בהחלט מספקת חויית שיחה מצויינת ומסננת ביעילות את רוב הרעש מבחוץ. איכות הצליל עצמה לא השאירה את הצד השני נפעם, אבל היתה בהחלט טובה גם בסביבה רועשת יחסית ומעט הצלילים שכן הצליחו לחדור מבעד, בקושי הורגשו בצד השני. 

על ביטול הרעשים של WH-1000XM6 אמון כעת מעבד QN3 של סוני, דור חדש למעבד האחראי על הצליל וביטול הרעשים באוזניות, שעל הנייר אמור להיות זריז פי 7 ממעבד ה-QN1 של הדגם הקודם. סוני גם ככה היתה בפסגת השוק בכל הקשור לביטול רעשים, אבל איכשהו הצליחה להתעלות על עצמה כאן, בזכות השילוב בין האטימה הפאסיבית המשופרת, למעבד החדש. ביטול צלילים מונוטוניים בתדר נמוך זה היכולת הבסיסית שכמעט כל דגם אוזניות ביטול רעשים מצליח להציג בו תוצאות לא רעות היום, אבל ככל הנראה, האטימה הפאסיבית הטובה מאפשרת למעבד להפנות את מאמציו לטפל ברעשים בתדרים גבוהים יותר. התוצאה היא ביטול ביטול הרבה יותר אפקטיבי של טווח תדרים רחב יותר. אם בדגם הקודם איכשהו חדרו פה ושם כמה ציוצי ציפורים, הרי שכאן אפילו את זה אין. כמו תמיד, גם הדגם הזה לא יבטל לחלוטין רעשי שיחות במרחב הציבורי, אבל גם אותן הוא יחליש באופן שיצמצם משמעותית את העומס שמופעל על האוזניים שלכם. לזכותה של סוני יאמר שתחושת ה"בועה" האופיינית לאוזניות ביטול רעשים חלשה כאן, והופכת את ביטול הרעשים לנוח ונעים יותר, אבל עדיין משאירה אותו אפקטיבי.

בצד התכונות המיוחדות, Sony WH-1000XM6 לא מביאה איתה איזשהו חידוש יוצא דופן, אבל גם ככה היא מציעה המון למשתמש כבר כמה דורות אחורה: תאימות ל-"Hey Google" להפעלה של Google Asisstant והשליטה על האוזניות באמצעות קולכם בלבד (נתמך רק במכשירי אנדרואיד), Speak to Chat - הפסקה אוטומטית של המוזיקה כשאתם מתחילים לדבר, הפסקה אוטומטית של המוזיקה כשמורידים את האוזניות מהראש והפעלה מחדש שלה כששמים אותן בחזרה, חיבור במקביל לשני מכשירים (מולטיפוינט), מענה או דחייה של שיחות באמצעות מחוות ראש למעלה ולמטה או לצדדים, התאמה אוטומטית של הצליל וביטול הרעשים לסביבה, וצימוד קל של האוזניות למכשירי אנדרואיד ומחשבי PC.

Sony WH-1000XM6 (צילום: גד גניר)


הסוללה של Sony WH-1000XM6 תספיק לכם בתנאים אופטימליים לכ-30 שעות. שימוש במקודד LDAC Speak To Chat, ביטול רעשים, התאמה אוטומטית של הצליל וביטול הרעשים לסביבה ולמעשה כל תכונה מתקדמת אחרת, מורידים לכם מה-30 שעות האלו. אצלי הן שרדו קרוב ל-20 שעות. זה רחוק מזמן הסוללה האגדי שמציעות נניח earfun Tune Pro, אבל זה עדיין מספיק לרוב מוחלט של המשתמשים. הטעינה מתבצעת באמצעות כבל USB C שמצורף לערכה. שקע ה-USB C שלהן אינו תומך בהעברת צליל אבל ניתן להתחבר אליהן גם באופן אנלוגי עם כבל אוזניות 3.5 מילימטר.


(+)

  • איכות סאונד מעולה, צליל מפורט ונקי
  • ביטול רעשים ברמה גבוהה מאוד
  • עיצוב משופר, כפתורים נוחים לשימוש
  • קיפול פנימי שחזר ומקטין מעט את הקייס
  • קייס נוח עם סוגר מגנטי חכם
  • תמיכה במקודדי LDAC ו-LC3
  • שלל תכונות חכמות שימושיות

(-)

  • מחיר גבוה משמעותית מהדור הקודם
  • פלסטיק חיצוני רגיש לטביעות אצבע
  • סוללה סבירה בלבד בשימוש מלא
  • קייס עדיין לא קומפקטי במיוחד
  • עמידות הצירים לאורך זמן מוטלת בספק


כמאמר הקלישאה השחוקה, Sony WH-1000XM6 הן אוזניות ביטול הרעשים הטובות ביותר שסוני הציגה עד היום, אבל הן כנראה גם הטובות ביותר שתוכלו למצוא כרגע בשוק. הצליל שלהן השתדרג, הנוחות השתפרה משמעותית, וביטול הרעשים נמצא בשיאו. לא הכל מושלם, אך בהחלט מורגש שסוני הלכה לבדוק מה מפריע למשתמשים שלה ויצאה עם האוזניות האלו לשוק לא לפני שיישמה את רוב השינויים הדרושים באוזניות האלו. ובכל זאת, קשה להתעלם מהעובדה שהמחיר זינק ל-1839 ש"ח, עלייה כואבת שתיאלצו לבלוע אם תרצו את חוויית השימוש הכי טובה שהקטגוריה יכולה להציע כרגע.

2 תגובות

  1. מהן האוזניות הכי קרובות בתחום הזול (עד מאה דולר) שבדקת ביחס לאוזניות האלה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני עוקב בקפידה אחר הבלוג של גד גניר. הוא ה-NBA בתחום הסקירות בישראל. לפני כחודש הוא סקר אוזניות במחיר מגוחך של 175 שקלים והמליץ עליהן. מוזמן לקרוא בקישור המצורף.
      https://www.hafizim.co.il/2025/06/earfun-tune-pro.html

      מחק

הוסף רשומת תגובה

חדש יותר ישן יותר