כזה ניסיתי: Roborock F25 Ace

הרענון שעובר הקטלוג של רובורוק, עליו סיפרתי בביקורת על Saros 10, לא פסח גם על קטגוריית השואבים השוטפים האלחוטיים. עד לאחרונה, התחלקו שואבי הרצפה של החברה בין התותחים הכבדים (תרתי משמע) מסדרת Dyad, לבין הקלילים והמתמרנים מסדרת Flexi. סדרת F החדשה מחליפה את שתיהן ומביאה איתה הסתכלות שונה על השוק הזה. בשבועות האחרונים בדקתי את F25 Ace, שמציע לא מעט שדרוגים, אבל גם מזכיר פה ושם למה ל-Dyad Pro הפחות אלגנטי, תמיד תישאר פינה חמה בלבי.

Roborock F25 Ace (צילום: גד גניר)

ברוח יום העצמאות, אנקדוטה קטנה: הספינה הראשונה של חיל הים הישראלי במדינה שזה עתה קמה קיבלה את הסימון "א-16", מתוך כוונה לבלבל את האויב ולרמוז על צי גדול שלא באמת קיים. אני לא יודע מיהו האויב שרובורוק מנסה לבלבל, אבל מסיבה לא ברורה הסדרה החדשה שלה נפתחת במספר 25. הדגמים בסדרה נבדלים זה מזה ביכולת להפוך לשואב אלחוטי סטנדרטי (Combo), או בגלגלים ממונעים (Ace). עכשיו, כשאנחנו כבר מדברים את שפת הקוד, אפשר להבין ש-F25 Combo הוא שואב שוטף שהופך לשואב אבק רגיל, F25 Ace מגיע עם גלגלים שמניעים את השואב קדימה, ו-F25 Ace Combo משלב בין השניים.

כאמור, הדגם אותו בדקתי הוא F25 Ace. נראה שרובורוק מנסה להמציא מחדש את הדרך שבה משתמשים בשואבים שוטפים אלחוטיים, ולקרב את חוויית השימוש אל זו של שואבי האבק האלחוטיים. למה הכוונה? שואבים שוטפים הם בדרך כלל יצורים כבדים, מגושמים ובעלי יכולת תמרון מוגבלת, במיוחד כאלה מסדרת Dyad. סדרת F מנסה לשנות את המשוואה הזו: F25 Ace קל יותר, פחות מסורבל, והגלגלים הממונעים שלו הופכים את ההזזה שלו להרבה יותר נוחה. כל אחד משני הגלגלים מצויד במנוע עצמאי, מה שמאפשר לשואב לא רק להניע את עצמו קדימה, אלא גם להבין לאן אתם מנסים לנווט ולעזור לכם לבצע פניות בקלות מפתיעה.

Roborock F25 Ace (צילום: גד גניר)



Roborock F25 Ace (צילום: גד גניר)


בניגוד לרוב השואבים מהסוג הזה, את F25 Ace אפשר גם להפעיל כשהוא במצב שכיבה. לא בזווית נמוכה, לא חצי מונמך, אלא במצב של 0 מעלות ביחס לרצפה, פשוט שוכב עליה לגמרי. תנוחה כזו עשויה הייתה לגרום לשואבים אחרים להשתנק, אבל כאן הוא ממשיך לעבוד כאילו כלום. מי צריך שואב שימשיך לנקות גם כשהוא במנח הזה? כולנו, למען האמת. אם התרגלתם לשאוב אבק מתחת לספות, שולחנות ובין רגלי כיסאות, אין סיבה שלא תוכלו גם לשטוף שם. ואם זה לא מספיק, אפשר גם לשלוט בשואב מרחוק דרך האפליקציה כשהוא שוכב. יש לו גלגל קטן בחלק האחורי של ידית האחיזה שמאפשר לו לנוע גם במנח הזה, לא מהר, לא במיומנות של רובוט ניקוי, אבל בהחלט בתנועה. זה אולי לא יחליף שואב רובוטי, אבל אם יום אחד תחליטו לנקות מאחורי הארגז המצעים מתחת למיטה של הילד, תשמחו לדעת שזה אפשרי.

Roborock F25 Ace (צילום: גד גניר)


במסגרת הדיאטה שעבר ה-F25 ביחס לדגמי Dyad, הוא (וגם שאר גרסאות הסדרה) מצויד במברשת מסתובבת אחת בלבד. האם הרגשתי שחסרה לי מברשת נוספת? אולי רק במקרים קיצוניים של לכלוך יבש, שבהם עם Dyad Pro היה אפשר להסתפק בפחות מעברים כדי להגיע לאותה תוצאה. מה שכן באמת חסר לי זו תכונה ייחודית של המברשת השנייה: העובדה שהיא הגיעה ממש עד לקצה ראש השאיבה, בלי להשאיר פסים יבשים בשוליים. להגנתו של F25 Ace ייאמר שהמהנדסים ברובורוק עשו עבודה מרשימה בצמצום המרווח הזה למינימום, והוא מסתכם במילימטרים בודדים בלבד.

מעבר לכך, ראש השאיבה כולל שיניים בצורת שיני כריש שתופסות ביעילות שערות, ומבנה שמונע מהן להסתבך. פעולת הניקוי עצמה יעילה מאוד: עוצמת השאיבה כאן עומדת על 20,000pa, והמברשת מסתובבת במהירות של 450 סיבובים לדקה, נתונים שבהחלט תורמים ליכולת שלו להתמודד עם רוב סוגי הלכלוך. למעט לכלוך שהתקשה והיה צריך כמעט שפכטל כדי לגרד אותו מהרצפה, כל דבר אחר לא היווה אתגר עבור ה-F25 Ace. ברוב המקרים, מעבר אחד הספיק כדי לנקות כתמים דביקים, לשאוב נוזלים או לטפל בלכלוכים רכים כמו דגנים שטבלו בחלב. גם רמת הרעש שהוא מייצר סבירה בהחלט, וכמות המים שהוא משאיר במצב ברירת המחדל מתייבשת תוך דקות בודדות.

Roborock F25 Ace (צילום: גד גניר)

בצד התחזוקה השוטפת (ראיתם מה עשיתי כאן?) אין מהפכות, אבל כן יש שדרוג קטן. בסיום כל ניקוי תצטרכו, כרגיל, לפרק את מיכל המים המלוכלכים ולרוקן את תכולתו הדוחה לאסלה. אחר כך תצטרכו גם לשטוף את המיכל ואת מפריד הפסולת המוצקה שבתוכו כדי להימנע מריחות לא נעימים והיווצרות בקטריות. השדרוג מגיע בגזרת הניקוי העצמי: יש כאן שתי אפשרויות. הראשונה, ניקוי סטנדרטי עם אוויר חם שנמשך כמה שעות, ומייצר צליל טורדני וקבוע של מאוורר במשך כל הזמן הזה. השנייה, ניקוי מהיר שמשלב מים חמים ואוויר חם, מייצר רעש חזק בהרבה, אבל נגמר תוך כ-7 דקות בלבד, ואז חוזרת הדממה המבורכת.

ומכאן, למיכל המים הנקיים, אחד החלקים היותר מעצבנים בשואב הזה. הצורה השטוחה יחסית שלו מקשה להבין מתי צריך למלא אותו מחדש, מה שמתסכל במיוחד אם אתם פחות בעניין של להתכופף ולבדוק. בנוסף, מעצבי רובורוק שילבו את מיכל הסבון בתוך מיכל המים, והוסיפו חטא על פשע עם שני פתחי מילוי שמעוצבים בצורה דומה מדי. זה הוביל למקרה (יחיד, אבל מתסכל) שבו מילאתי בטעות מים לתוך מיכל הסבון, מה שחייב אותי לרוקן אותו ולהתחיל מהתחלה. כדי להבין למה זה כך, צריך לחזור רגע לתכנון: ברובורוק בחרו למקם את מיכל המים הנקיים לא בתוך הגוף המרכזי של השואב, אלא בחלק העליון של ראש השאיבה. הסיבה לכך מוצדקת, מיקום כזה מונע טפטוף של מים לתוך אזורים פנימיים בשואב שלא אמורים להירטב, וראש השאיבה עדיין מצליח לשמור על פרופיל נמוך יחסית. הבעיה היא שהגישה אליו הפכה לפחות נוחה, ודורשת התכופפות משמעותית, לעיתים אפילו כריעת ברך.

זו לא הפעם הראשונה שאני פוגש שואב שוטף אלחוטי עם אפליקציה, אבל זו כנראה הפעם הראשונה שבה האפליקציה גם באמת שימושית. דרכה אפשר לשנות את הגדרות הניקוי, לקבוע את כמות המים, עוצמת השאיבה, לשלוט על הגדרות הניקוי העצמי, להפעיל את השואב מרחוק, ולבצע פעולה מספקת במיוחד, שהמגב והסחבה שלכם לעולם לא ייזמו: עדכון קושחה. תכונה אחת שמצאתי שימושית במיוחד היא האפשרות להפעיל את הניקוי העצמי מרחוק. כאמור, במצב הניקוי העצמי המהיר, F25 Ace מייצר רעש לא מבוטל. הודות לאפליקציה אפשר פשוט לסגור אותו בחדר, ולהפעיל את הניקוי מהספה, גם בשעות הערב, כשכולם ישנים, בלי לסכן את השקט בבית.

Roborock F25 Ace (צילום: גד גניר)


מיכל המים הנקיים של F25 Ace בנפח 720 מ"ל, ומיכל המים המלוכלכים בנפח 740 מ"ל. לשם השוואה, ב-Dyad Pro קיבלנו מיכלים גדולים יותר: 900 מ"ל לנקיים ו-770 מ"ל למלוכלכים. ההקטנה שיחקה לטובת המשקל הכללי והפכה את ה-F25 Ace לקל ונוח יותר לתפעול, אבל לא השפיעה באופן מורגש על תדירות מילוי או ריקון המיכלים. סוללת 4000mAh מספיקה לכ-40 דקות עבודה במצב אוטומטי, או עד 60 דקות במצב חסכוני, נתון שמכסה שטח של עד 410 מ"ר.

(+)

  • ניידות משופרת בזכות גלגלים ממונעים
  • אפליקציה שימושית במיוחד
  • ניקוי אפקטיבי גם עם מברשת אחת
  • ניקוי עצמי בשתי דרגות לבחירה
  • תכנון חכם שמאפשר שטיפה גם במצב שכיבה
(-)
  • מיכל מים שטוח שמקשה לראות את מצב המילוי
  • פתחי מילוי דומים מדי שעלולים לבלבל
  • ראש שאיבה לא מגיע ממש עד הקצה כמו ב-Dyad


ב-2,190 ש"ח ברשת באג, היבואנית הרשמית של רובורוק בישראל, F25 Ace הוא לא שואב זול, אבל הוא בהחלט שואב שמצדיק את המחיר. נכון, ב-Dyad היו שתי מברשות שהגיעו ממש עד הקצה, ומיכל חומר הניקוי היה מופרד כמו שצריך ממיכל המים. אבל F25 Ace מפצה על כל אלה עם קלות תפעול שמרגישה כמו שדרוג אמיתי, ניידות חכמה, תכנון פנימי שמונע תקלות, ואפליקציה שבאמת עוזרת. סדרת F החדשה לא מנסה לשחזר את Dyad או את Flexi, היא לוקחת את מה שהיה טוב בשתיהן ומביאה גרסה מודרנית, מדויקת ונוחה יותר לשימוש יומיומי.

2 תגובות

  1. מעולה, מפורט, מקצועי, משעשע.
    תודה מקרב לב!
    אביב

    השבמחק
  2. אחלה ביקורת כרגיל.
    השם F25 - אולי בגלל שנת 2025?...

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

חדש יותר ישן יותר